Feb-02: Opgestaan Plaats Vergaan
Jawel de gemeente heeft weer een paar antifietsparkeertegels aan de noordkant van het Waagplein aangebracht. En ja, dan zetten mensen er snorscooters en brommers neer, want dat is natuurlijk niet verboden.
Eerder had ik deze op de foto gezet:
Onder dit bedrijfsautootje ligt ook zo’n tegel om er voor te zorgen dat fietsers daar niet over de stoep voorsorteren. Nou heb ik als voetganger veel minder last van zo’n fietser, dan van een auto. Dat die fietsers daar rijden heeft te maken met een ontbrekende fietsstrook. En toegegeven, deze auto heb ik er maar 1x gezien, net als een stuk of 10 andere auto’s.
Hier nog een foto die ik eerder plaatste. Is bij het station. (In dat gebied geldt ook: Als de fietsen weg zijn komen er auto’s en scooters voor terug.) De auto staat met het rechter voorwiel tegen zo’n antifietstegel. Dat betreftt een tegel die totaal niet slijt, aangezien mensen daar vrijwel niet lopen. Sinds de huidige inrichting heb ik nog nooit een fietser op dat lege stukje voetpad zien fietsen. Niet gek want er ligt een gerieflijk breed asfalt fietspad naast.
Eerder blogde ik al eens over deze onzin-tegels. Groot voordeel is dat ze redelijk snel slijten. Met een paar jaar zien ze er zo uit:
Geplaatst op 2020-02-02, in Alkmaar en getagd als Fietsparkeren, Parkeren, Scooter, Stadswerk, Tegel, Trottoir, Waagplein. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.
Dat zijn inderdaad onzin tegels. Wie verzint nu zoiets. Volgens mij is het ook niet rechtsgeldig…
Dat is de juiste term, onzintegels. Zouden ze nu echt denken dat zoiets zin heeft?
Dat schiet zo inderdaad niet op. Die laatste tegel is totaal onherkenbaar.
Ik vraag me nog wel af wie die naam Reconditioneringsgroep heeft bedacht (foto van de tweede auto). Het is eigenlijk zoiets als ‘heropvoeden’. De rijders in deze auto hebben ook een beetje heropvoeding nodig.