Feb-16: 240wielenschool

Een kleine week geleden liep ik eens een ander rondje en wel door het oude centrum van Oudorp. Op de terugweg twijfelde ik om voor de Molenkade (langs Hoornsevaart) of de Munnikenweg te kiezen. Ik deed het laatste. Is wat korter, maar ook weer eens iets anders. Temeer omdat ik deze kasseien met de fiets mijd.

Ik liep nog geen 50 meter langs die weg of werd begroet door Laurens ten Dam. Weet wel dat hij in Oudorp woont, maar wist niet dat hij mij kent. Kan ook zijn dat ie iemand anders groette, maar ik zag niet zo snel iemand anders. Natuurlijke groette ik terug. Hij jogde er flink op los en ik liep gewoon 6km/h. Hij was dus snel uit ’t zicht.

Vervolgens vielen me allemaal geparkeerde auto’s op. Was hier iets te doen om 2 uur op een maandagmiddag? Na circa 30 stuks stond LTD tussen flink wat ander volk bij het hek van de Zeswielenschool. Net als de rest haalde hij een zoon en/of dochter op. Dus netjes lopend. De meerderheid scheen in een auto te moeten. Want ook na de school stond nog een hele serie van die dingen geparkeerd:

Treurig om te zien. Volgens mij rijdt een groot deel niet meer dan 3km. Een afstand die goed te fietsen is en zelfs te lopen. Zelf woon ik in de stad en daar zie ik gelukkig veel ouders die de kinderen op de fiets of te voet halen.

Nu ik er wat meer over nadenk vind ik het vreemd dat deze openbare school niet gewoon in een woonwijk staat. Aan de andere kant van Oudorp is dat wel het geval en ook de katholieke en protestantse lagere scholen staan gewoon tussen de woningen. Toch kan je wel via voet/fietspadjes kort doorsteken naar de Oudorperpolder. Door de hoogbouw een wijk met veel inwoners.

Met de auto gaat dat dus niet en is de aftand 2,5x zo lang. Ik begin me af te vragen of ze uit die wijk een flink stuk omrijden om toch hun kind met de auto te kunnen halen.

Advertentie

Geplaatst op 2020-02-16, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. je bent een echte optimist Ximaar, en dat mag je van mij blijven. Ik was jarenlang verkeerskundige in Rotterdam, en verkeerskundige is geen beschermde titel, net als iedere hollander een voetbaldeskundige is is iedere hollander een verkeerskundige.

  Tot zover gaat er ook nog niks mis. Maar ook als die school gewoon in de woonwijk staat, vinden de ouders het ook belangrijk om hun zoon,dochter en hun bolide te tonen aan de gemeenschap en brengen hun kroost geheel ten onrechte met hun bolide naar school. En klagen bij de gemeente over de gevaarlijke situatie bij de school van hun kroost. Klagen bij de gemeente dat was dus ook klagen bij mij. Gelukkig werd ik er voor betaald om deze zeikerds op hun nummer te zetten, want echt voldoening gaf het me niet.

 2. Tja, en dan moet je je auto een eind bij de school vandaan parkeren, moet je toch nog lopen.
  Er is veel gemakzucht bij deze generatie en dat wordt alleen maar erger. Slecht voorbeeld doet ook volgen, helaas.

 3. die auto zit an hun kont gekleefd, zielig voor hun kinderen, die zullen ooit weten hoe fijn het is om de school uit te rennen en al spelende naar huis te huppelen.

 4. Oudorp, dat is alweer een tijdje geleden dat ik daar was, ik heb familie in Heerhugowaard wonen, neven en nichten. Maar over die wielen, ze hebben hier in het centrum een nieuwe basisschool gebouwd. Met ruime parkeerplaats (stom natuurlijk), en tijdens het brengen en halen staat er alles muurvast met auto’s… levensgevaarlijk af en toe.

 5. Tja dan moet je toch eens wat geluidsmetingen doen bij zo’n school. De kinderen krijsen en gillen dat het een lieve lust is. Wat daar te meten is overschrijdt de toegestane geluidsnorm van zelfs een pretpark. Daar wil je niet in de buurt wonen hoor.

 6. Hij heeft een mooie website;
  https://www.liveslowridefast.com/lsrf/

 7. Dat is inderdaad een wat treurig gezicht, maar herkenbaar. Bij de buurtschool in de stad, stond het ook altijd file rond schooltijden. Heel bizar, want ‘buurtschool’. Maar ouders moeten snel door naar hun werk.

 8. @Nicole: Hier kan niet zo snel sprake zijn van de beruchte combinatierit aangezien deze school om 14:00 stopt. Er zullen ook mensen bij zitten die de kinderen naar een nascholse opvang brengen. Ik begrijp niet dat zoiets niet in dezelfde school kan, de staat na die tijd leeg voor zoiets.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: