Mrt-05: ‘Ze’ komen wel heel dichtbij

Volgens de media kan je beter niet naar Lombardije, China of Iran gaan. Dan denk ik dat je ook een goede reden moet hebben om naar kreis Heinsberg (Sittard-Oost) af te reizen. Daar zijn inmiddels 220 coronisten op 257.000 inwoners. Dat is meer dan de 2700 op de 10 miljoen mensen die in Lombardije wonen.

In Iran is 1 op de 13.000 inwoners besmet. In China is het 1 op de 16.000. In Lombardije is het 1 op de 3.700 en in Heinsberg is het 1 op de 1.200.

Maar aan zo’n uitreisadvies heb je niet veel als die gasten gewoon naar je toe komen. Een paar dagen terug stond hier een HS (Heinsberg) kenteken voor het locale pension. Een dag later groet ik een stelletje op de stadwal en die zeiden iets in het Italiaans retour. Mensen uit zuid-Italië komen hier niet. Dat is 2x zo ver als Milaan en ze hebben niet zoveel geld als de mensen die in Noord-Italië wonen.

En zo net las ik nog dat iemand uit Heinsberg gisteren op Utrecht Centraal was. Daar was ik dus een paar uur later om over te stappen.

Op deze manier komt het dus wel erg dichtbij. ;-)

Maar aan de andere kant is de ‘corona-crisis’ een zegen. Pieter Derks heeft daar een aardig stukje over. Door het stilleggen van bedrijven in China is daar de luchtverontreiniging enorm afgenomen. Dagelijks overlijden in dat land ruim 3.000 mensen aan de luchtverontreiniging. De schonere lucht kan daar wel eens veel meer levens redden, dan het corona-vius maakt.

Advertentie

Geplaatst op 2020-03-05, in Alkmaar, Milieumatig, RTV-matig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Ik stond gisteren met mijn auto met HS- kenteken in P5 van Hoog Catharijne. Geen enkel commentaar gehad ;-)

 2. @Schijfsels: Weinig NL’ers weten dat HS niet voor Hanzestadt Stade staat. ;-)

 3. erg leuk verhaal van Pieter Derks! Ik vind dat degene die reageert op je verhalen over het corona-virus een indicatie moeten geven van hun leeftijd, voor mij geldt: 65+

 4. @Jan: Dat van leeftijd, kleur, beroep, opleiding, religie, lengte, gewicht en/of gender kan soms van belang zijn. Maar ik vraag er liever niet naar. Mensen mogen bij mij ook volledig anoniem reageren. Als iets niet deugt, dan haal ik het weg. Ik weet zo ongeveer de leeftijd van de persoon. Zij was ook degene die ik bedoelde bij Utrecht Centraal. Was dus een geintje van bloggers onder elkaar. Je kan ook even op haar naam door klikken…

 5. Oh jeeh, en ik ben met die auto meegereden en ben dus twee keer in kreis Heinsberg geweest. Jammer voor al die reizigers in Utrecht.

 6. @Sjoerd: En nu mag je 14 dagen niet naar het werk? ;-)

 7. Nicole Orriëns

  Inmiddels is het virus ook in de Achterhoek gesignaleerd ; ) Het komt inderdaad steeds dichterbij.

 8. @Ximaar: ik klikte op schrijfsels, zag wel een foto maar geen rugnummers, valt mee te leven

 9. Het is hier inmiddels op fiets-afstand dichtbij en omdat ik nog niet verkouden ben mag ik nog wel naar buiten. Mensen zijn hier te nuchter en nemen risico’s die ze niet hoeven te nemen. Zag net een groepje kinderen die met een bus afgezet werden om een dropping te doen, ik snap dan het kinderen zijn maar ze zijn al uit hun normale ritme en is goor vochtig koud weer, stel ze dan liever teleur.

 1. Pingback: Coronavirus: een ander perspectief - Huisvlijt

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: