Mrt-23: Geef elkaar ruimte

Gisteren keek ik nog even of ik oudere foto’s had van Zutphen. Die staan bij mij in de map Gelderland. Daar trof ik ook de foto hiernaast, die ik 11 maanden geleden maakte in hartje Elst (tussen Arnhem en Nijmegen). Ik vond het destijds een raar bord en bij nazoeken kan ik alleen dergelijke borden in de gemeeente Elst vinden.

Ze waren hun tijd echter wel ver vooruit. Elkaar ruimte geven is Coronamatig een prima advies.

Punt is wel dat door het winkel- en terras-centrum gewoon doorgaande auto’s mogen rijden. Ik zat er op een terras en dacht wat moeten al die lawaaimakers hier.

Bij deze dan ook een aangepast bord, waardoor er meteen wat meer ruimte is tussen de lopers en de fietsers.

Advertentie

Geplaatst op 2020-03-23, in Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Dat heb je goed opgelost. het is daar inderdaad een vreemde situatie, drukke winkelstraat met doorgaand verkeer. Ik heb een aantal malen tijdens de Vierdaagse in het Wapen van Elst gelogeerd en na de eerste dag heeft Elst niets meer met de Vierdaagse van doen. Maar het was er altijd een beetje hectisch als wij in de namiddag en avond daar op het terras verbleven.

    d

  2. Als iedereen elkaar wat meer ruimte geeft lost het probleem vanzelf op…

  3. Iets anders is dat dit een raar bijelkaar geraapt bord is. De voetganger is uiterst eenvoudig getekend, met zwevend hoofd. Zoiets zie je vaker op een verkeersbord. De fietsster is zeer gedetailleerd. Kan zien dat ze lang haar heeft tot over de schouders. Het gaat om een fiets met derailleur, wat aan de ketting te zien is. In de patserige auto zit niemand. Zal het om een geparkeerde auto gaan (klap dan de spiegel in) of een zelfrijdende auto zonder chauffeur? Voor de auto wordt doorgaans een eenvoudigere en goedkopere versie gebruikt, waar ook nooit iemand in zit. Voor de fiets is dat ook zo. Dan denk ik ook vaak dat het over geparkeerde fietsen gaat. Iemand op een fiets tekenen is niet zo gek, maar had dan ook iemand in de auto achter het stuur getekend. Kortom een allegaartje knip en plakwerk.

  4. Dat bord is nu wel heel actueel!

  5. Ha, scherp opgemerkt! Net als je opmerking over de “bijelkaar geraapte” tekenstijl, schematisch versus gedetailleerd silhouet. Echt scherp gezien, ik zag het pas door jouw opmerking :)

    De ‘achtergrond-overlap’ van de auto in het bord, deed met denken aan iets dat ik dacht bij sommige “Ophef-foto’s” van mensen in parken. Als men met een zoom-lens fotografeert of filmt, lijken dingen in de verte dichterbij. Ik wed dat de afstand regelmatig gewoon minimaal 1,5 meter was, en zo sommige mensen ten onrechte zijn geportretteerd als “geen afstand-houders.” Maargoed, misschien ben ik naief :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: