Apr-20: Berenbende

Het zal niemand ontgaan zijn dat er beren achter de ramen worden geplaatst. Deze plushe-prostitutie is bedacht om kleine kinderen wat afleiding te geven. Die kunnen met hun ouder(s) op ‘Berenjacht’.

Ik vind het een leuk idee, maar de hoeveelheid is hier rond mijn huis wel erg overweldigend. Door de beren kan je geen raam meer zien. Bij hoge uitzondering heeft iemand geen beer achter het raam.

Hier een ‘normaal’ setje met rechts Ollie Berendinus Bommel:


Onze Laurel and Hardy verzamelaar pakt het wat groter aan:

 

 

 

 

Soms zie je een beer in quarantaine:

En je kan ook een beer voor het raam zetten:

Kinderen moeten flink kippig zijn willen ze die over het hoofd zien.

Bij een van de ramen stond een kinderboek voor het raam met de titel ‘We gaan op Berenjacht’. Het idee is dus al veel ouder. Van dat boek ben ik vergeten een foto te maken. Hoeft ook niet, want op de bieb is die scene fraai nageklad:

De bieb heeft wel een foutje gemaakt. Helen Oxenbury maakte de illustraties. Het boek (We’re goining on a Bear Hunt) uit 1989, is geschreven door Michael Rosen. Een nu 73-jarige Brit, die nota bene zelf op de intensive care lag vanwege corona.

Geplaatst op 2020-04-20, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Ha, toeval? Ik blog vandaag ook over de beren. Maar ik zie bij jou dat ik het verhaal wat betreft Ollie B. Bommel moet herzien. Die heb ik mijn buurt niet gezien.

 2. Hier zetten we er gewoon 1 voor het raam. Nou ja soms 2 🐻

 3. Ik sta zelf achter het raam…

 4. @Ferrara: Je plaatste jouw bericht 2 uur eerder. Ik bedacht dat nog niet te lezen, aangezien ik het dus zelf ook van plan was. Het is niet zo gek dat mensen zeker met dit soort zaken hetzelfde idee hebben. Zelf was ik echter getroffen door het geopende boek ‘wij gaan op berenjacht’ die ik ergens in of bij het Fnidsen zag.

 5. Die Bommel is wel heel erg leuk.

 6. Ik heb zelf nooit een beer gehad. Was dus nog flink zoeken. Werd een heel klein blauw beertje met zwarte hoed. Geen idee hoe ik daar aan ben gekomen. Daarnaast heb ik een nog kleiner plushe olifant voor het raam gezet. Vaak het ik beide deuren open om m’n huis te luchten. Hoor ik een kind van circa 3 jaar zeggen: ‘Een oooolifant’.

 7. @Dhyan: Bommel zit in een soort stolp. Ik vermoed dat dat origineel is en dat ie flink prijzig was. We hebben in de binnenstad een speciaalzaak voor dat spul met bugs bunny en dergelijke. Prijzen lopen daar moeiteloos op tot 100 euro. https://goo.gl/maps/t72sCa2uF2WzAz2k6

 8. Heel leuk deze actie. Kun je eens ongegeneerd naar binnen kijken.

 9. Geweldig! Wat leuk allemaal. Hier op het Achterhoekse platteland zie ik ze minder, maar hier wandelen ook niet zoveel mensen.

 10. Haha, “plushe-prostitutie” :D
  Voor het raam vind ik ze prettiger om te zien dan ergens op een ‘plaats des onheils’.
  En eh, best slordig, voor een bibliotheek ;-}

 11. Tja, de berenjacht is al lang voorbij, maar mijn beer zit nog steeds voor het raam. 68 jaar, een beetje aftands, hier en daar zie je de vulling, stro,
  Ik had het nooit gedacht, maar ik denk dat ik de beer bij me wil hebben als ik het kistje inga. het heeft toch wel iets vertrouwds.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: