Mei-19: Aardbei IJs

Door de coronatoestanden bedacht ik ijs in de supermarkt te kopen. Onderweg vind ik ze hier overal, supermarkten dus. Vond het dan ook niet erg dat ijssalons en snackbars voor een groot deel gesloten waren.

Nu kan je voorin een enkele aardbei-cornetto uit de vriezer pakken en dan mag je daar 1,75 voor betalen. Je kan even verder de winkel inlopen en dan pak je een doos met 8 van die dingen voor 3,15. Maar ja, 8 zijn er wel veel. Van dat aantal word ik een beetje misselijk.

Tegenwoordig heb ik daar een alternatief voor gevonden. Begon met Hertog die naast hun bakken van 0,9 liter ook een kleine uitvoering van 0,2 liter hebben. Later merkte ik dat het huismerk van bijvoorbeeld Jumbo ook zoiets heeft voor 1,09 euro. Dat zijn eigenlijk 2 aardbeicornetto’s zonder de ellendige koek en chocola.

Laatst nam ik me voor om van huis een lepeltje mee te nemen en bijvoorbeeld zo’n handzaam bakje op een bank in de zon op te peuzelen. Zo liep ik onlangs bij prachtig weer door de Spar. Zag dat zij ook zo’n zelfde bakje aardbeiijs hadden voor de Jumboprijs. En natuurlijk was ik m’n leppeltje vergeten. Dus kocht ik er een klein slaatje bij. Die dingen kosten nagenoeg nix en daar zit wel een lepeltje in. Dat slaatje kon ik dan later thuis opeten.

Met beide toog ik 100 meter verder naar een bankje aan de Turfhaven. Zat daar heerlijk in het zonnetje. Eerst slaatje open – lepeltje er uit – slaatje dicht – slaatje terug in de tas. Vervolgens opende ik het kuipje ijs en tot mijn verbazing zat in de versie van de Spar dus wel een lepeltje tegen de binnenkant van het dekseltje geklemd.

Dat soort situaties leveren bij mij behoorlijk binnenpret op. Had dat slaatje dus in de winkel kunnen laten. Maar ook apart dat alleen de Spar-uitvoering zoiets heeft. En op deze manier is het een flinke concurrent voor de losse ijsverkoop voor bij de kassa.

Advertentie

Geplaatst op 2020-05-19, in Shopmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

  1. Hey, dat is handig, maar ik geloof niet dat bij ons nog ergens een sparwinkel is. Meteen gaan zoeken…

  2. Handig! Zo deden we dat vroeger ook tijdens vakanties in Frankrijk. Losse ijsjes waren veel te duur dus daarom fijn de supermarkt in. @Sjoerd: bij het tankstation op de Windraak is een Spar :-)

  3. @Sjoerd: Er zit zelfs een gewone spar in Gbrook. Wij hebben 1 grote en 3 kleintjes. 1 van die kleintjes zit op een gunstige plek. De andere 2 zijn waarschijnlijk een stuk duurder. Zoals de nachtspar waar alles het dubbele kost of de Spar bij het tankstation, waar ik te voet niet kan komen. Maar nu de Spar dit heeft verwacht ik dat andere supermarkten dit ook gaan doen. Die kunnen natuurlijk niet achterblijven. Daarbij heb ik nog niet gekeken bij de AH’s, Deka en de Vomar.

  4. Maar zelf een lepeltje in een binnenzak meenemen is net zo handig en dan kan je bij vrijwel elke super terecht.

  5. Heb je dat thuis dan niet geleerd, vroeger? “Wij gaan naar Zandvoort aan de zee. Wij nemen brood en limonade mee.” Bij een dagje uit zat er dan ook een nat washandje en wat bestek bij. Het lepeltje van nu is daar een vereenvoudiging van, Just saying. 😉

  6. Wat goed van de Spar versie! Daar hebben ze goed over nagedacht. Heel slim om er een lepeltje bij te doen. Ik was gisteren voor het eerst weer in de bibliotheek en heb een ijsje gekocht bij de Italiaan. Ook aardbei ijs.

  7. Lekker! Ik kocht ze ook weleens

  8. De ijsjes die bij ons in de vriezer liggen kan je eten zonder lepeltje, daar zit voor het gemak een stokje aan. Dan red je het zonder lepeltje, net zo handig.

  9. Ik leid hieruit af dat jij geen vriezer hebt?

  10. @Mack: Niet onderweg.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: