Mei-26: Kleinste Dakkapel?

Laatst viel me dit schattige dakkapelletje in de Spoorbuurt op. Er past net een flink hoofd in, meer niet. Vaak wordt gewag gemaakt van het kleinste of smalste huis. Dat is wat makkelijker uit te zoeken. Ik vermoed dat je in Alkmaar geen kleiner dakkapelletje zal vinden. En buiten Alkmaar zal het, vermoed ik, ook vrij lastig worden.

Advertentie

Geplaatst op 2020-05-26, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Eerlijk gezegd vind ik het lelijk, maar geeft wel meer licht en lucht. Het verbaast me dat Welstand in Alkmaar dit heeft goedgekeurd. Gemeentelijke regels in de bestemmingsplannen en de regels van de gemeentelijke welstandskommissie gaan hierover. Via de gemeentes zou je de snelste weg kunnen gaan, of er nog kleinere dakkapellen in Nederland zijn.

  2. Ik vind het schitterend gedaan. Een echte toevoeging aan het straatbeeld, al vrees ik dat het weinigen zal opvallen.

  3. @Jan: Had idd mooier gelund. Toch gaat ook dat niemand opvallen. Er zitten 2 verdiepingen onder en de straatjes zijn daar zo smal dat je het dingetje maar op een paar plekken kan zien. Volgens streetview zit ie er al meer dan 11 jaar (oudere foto’s kan ik van dat plekje niet vinden). Ben er honderden keren langsgelopen en het viel me nu voor het eerst op.

  4. Het is echt een schattig dakkapelletje vind ik!

  5. Nog een paar wedijverende dakkapellen gevonden in Enkhuizen… https://debalk.online/2020/05/28/minutieuze-dakkappellen/

  6. Dr. X: Ik ben een beetje gaan meten, wat erg lastig is. Mijn indruk is dat beide 40cm breed zijn buitenwerks (glas 30cm) en dat de dingen in Enkhuizen zeker de helft hoger zijn. Maar ze zijn zeker klein.

  7. Inmiddels heb ik nog een paar kleinere gevonden, maar dan komt al snel de vraag of het een dakkapel is of een dakraam. Ga ik vast nog een keer over bloggen.

  1. Pingback: Dakkapel onderdeur – De Balk

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: