Jun-11: Bijna weg

Waarschijnlijk heb ik de bovenstaande grafiek voorlopig voor het laatst bijgewerkt. Het aantal dagelijkse coronadoden is inmiddels verder gezakt naar 8 of minder. Op 17 miljoen inwoners is dat ver in de ruis meten. Er zijn op dit moment waarschijnlijk meer doden door andere virussen waar we de naam niet van kennen.

Je ziet het overal in Europa sterk afnemen, behalve in Zweden en de America’s. Dus Chili t/m Quebec. Het doet er dus niet toe of een land op het noordelijke of zuidelijke halfrond ligt. Vooral het noorden van Brazilië wordt zwaar getroffen en daar wonen veel inheemsen. Die in Canada (de Inuit) weten vrijwel geheel buiten schot te blijven. Mogelijk helpt schonere lucht en veel vis eten. Maar ook het Bolsenarobeleid is natuurlijk een ramp.

Hieronder ook nog de lijst met landen en daarbij de EU.

In de EU zijn nog altijd meer coronadoden gevallen dan in de USA. Maar over de EU wordt selectief bericht en dit puntje blijft om wat voor reden flink tot geheel onderbelicht. Per inwoner doet de USA het slechter, maar er zijn veel andere landen die het dan nog slechter doen dan de USA. Binnen de USA zijn de verschillen groot, met New Jersey (ten zuiden van New York) al een tijdje aan kop. Lombardije doet het dan nog slechter en dat getal wordt al weken niet meer bijgewerkt. Zal dus wat hoger zijn.

De bovenstaande lijst is echter cummulatief en als je weg wilt, dan is het handiger om te weten hoe het nu in het buitenland qua corona staat. Dat onderstaande tabelletje met bekende vakantielanden heb ik bijgewerkt voor de afgelopen 7 dagen. Overal zijn de getallen gezakt en het blijft opvallend hoe goed Spanje daarin scoort. Ik vertrouw dat totaal niet en denk dat Spaanse medici coronadoden nu registreren als mensen die aan longontsteking of iets dergelijks zijn overleden. Simpelweg omdat toerisme belangrijk is. Griekenland en Marocco deden het van meet af aan een stuk beter, en voor je het weet gaan alle zonaanbidders daar naartoe.

Geplaatst op 2020-06-11, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Tja, toerisme is inkomen.

  2. En toch blijft de angst regeren zolang als er geen afdoende middel is om dit virus aan te pakken.

  3. Wat er in zuid Amerika gebeurt is werkelijkwaar een ramp te noemen, en die dictator die er zit maakt het er allemaal niet beter op. Ik ben gestopt met het volgen van alle cijfers in Nederland. HeT zet geen zoden meer aan de dijk.

  4. Lees net in de Volkskrant ‘De pandemie verschuift naar het zuidelijk halfrond’.

  5. @Dhyan: Dan let de VK niet goed op. In Chili ja. Maar op dit moment vooral in Mexico, Canada (Quebec) en het noorden van Brazilië (betreft dus vooral het noordelijk halfrond). In Argentinië en Uruguay veel minder in Angola en Mozambique vrijwel niets. In Kaapstad al maanden. En dat heeft meer met met welgestelde mensen te maken.

  6. Tja, net opgesteld voor de nieuwe lockdown in Peking…
    Zo blijft het rondtasten in het duister, als je vaste waarden zoekt.

  7. @Dwarsbongel: Ik snap dat soort onzin nieuws niet. In heel China zijn er 49 besmettingen in 24 uur geconstateerd tegen 143 in Nederland. Terwijl er in China 80x zoveel mensen wonen. Laat het nieuws achter Bolsenaro aan gaan, waar in het noorden van Brazilië ontzettend veel indianen het loodje leggen, omdat wij in NL zonodig soya als veevoer willen gebruiken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: