Jun-23: Black Iron Horse

Geheel tegen m’n gewoonte in start ik met een Engelse titel. Zelf heb ik het liever over een zwart stalen ros.

Vandaag bedacht ik een winkelkarretje van de AH terug te brengen. Ding staat al een week op een straathoek en niet bij iemand voor het huis. Punt is dat dan niemand zich geroepen voelt om dat ding terug te brengen. En omdat ik vaker naar de AH loop ging ie nu dus mee.

Anderhalve kilometer over redelijke stoepen geeft wel een pokkeherrie. Ik had wat oordoppen mee moeten nemen. Maar hij staat weer netjes bij de XL in het karrenhok. En tot mijn verrassing stond er naast dat hok die vreemde bakfiets:

.. waar ik anderhalve maand eerder over blogde.

Ik hoefde niet lang te wachten. Binnen enkele secondes kwam een man met zo’n zelfde kar uit de winkel en gooide zijn gekochte spullen in de bakfiets.

Ik sprak hem aan en zei dat ik hem een dikke week geleden had zien fietsen, maar en dat zo langzaam ging dat ik hem bijna had bijgehaald met wandelen. Dat lukte eigenlijk net niet en vervolgens liep ik naar de plek waar ik hem eerder voor een huis op de foto had gezet.

Daar stond ie dus niet. In de afgelopen anderhalve maand was ik vaker langs dat huis gelopen en niet een keer zag ik die bakfiets. Ik nam dus aan dat ie daar een keer op visite was geweest. Hij legde me uit dat ie daar wel woonde en dat de bakfiets maar even een keer voor had gestaan. Waarschijnlijk zet ie ‘m netjes achterom. Zo’n doodlopende spaghetti-steeg langs allemaal schuttingen ga ik niet in. En dan is het nog maar de vraag of je iets te zien krijgt.

Hij fietste toen zo langzaam, omdat er iets met z’n versnellingsapparaat was. Nu, en doorgaans, fietst ie prima. Dat was ook 1 van m’n vragen. Ja, je moet er wel even aan wennen dat het achterwiel stuurt. Daar staat tegenover dat de aandrijving op de voorwielen via een differentieel gaat. Daar was dus over nagedacht.

Ik vroeg nog of het een zelfbouw was. Dus niet, hij komt uit Denemarken en hij had ‘m 2de hands gekocht. Hij wist me ook het merk te noemen, dat met een Jern.. begint. Door gerichter te zoeken kwam ik op de website van Black Iron Horse. Zo heet dat merk tegenwoordig. Eerder was het ‘Sorte Jernhest’, wat in het Deens eveneens Zwart IJzeren Paard betekent.

Advertentie

Geplaatst op 2020-06-23, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Een kek dingetje, maar zeker handig in de stad en voor de boodschappen.

  2. Ik vind het een hele mooie fiets, en hij lijkt me ook handig. Mooi dat je het verhaal achter deze fiets zo kon achterhalen Ximaar.

  3. Mijn verkering heeft sindskort een driewieler (maar hij durft er nog niet echt op) maar dit was ook wel een optie geweest. Ziet er toch iets minder ‘gehandicapt’ uit. Daar moet je niet mee zitten natuurlijk, maar dat doet-ie stiekem wel. Top trouwens om even dat karretje terug te brengen!

  4. Wat een mooie aanvulling op je voorgaande blog.

  5. Stalen ros hadden we ook wel begrepen hoor. 😁

  6. Zo, is dat raadsel ook opgelost. Mooi dat je de eigenaar om uitleg kon vragen. Dat AH-karretje was flink uit de koers.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: