Jul-25: Task Preview Ellende

Veel windows10-gebruikers zullen er geen last van hebben, aangezien zij hun windows taakbalk (taskbar) netjes onderin laten liggen. Omdat mijn laptop zo’n gebruikelijke FHD (Full High Definition) scherm heeft, valt de hoogte tegen en is er breedte in overvloed.

En dan is het handig om die taakbalk naar een zijkant te verhuizen. Kan je ook nog eens veel meer herkenbare taken in kwijt. Bij m’n browser heb ik de bladwijzerlijst om die reden aan de andere (linker) zijkant staan.

Tabbladen staan in m’n browser uit, daar gebruik ik de windows taakbalk voor. Kortom veel op hoogte bespaard en het werkt voor mij overzichtelijk en snel. Alleen gooide windows10 wat roet in het eten. Zij laten preview-schermpjes per geladen taak zien als je je muis boven zo’n taakknop houdt.


De 2 schermpjes in de rode cirkel. Het nadeel daarvan is dat die over de vertikale schuifbalk van m’n browser, Word of dergelijke komt. Dus als ik met m’n muis de slider (het schuifje) op de schuifbalk wil grijpen om naar de juiste te slepen, dan floept zo’n preview-gevalletje er overheen. Komt omdat ik met de muis dan net een millimeter te ver ben doorgeschoven.

Is te omzeilen door minder snel met m’n muis de schuifbalk op te zoeken en dus niet door te schieten. Kan ook door scrollen met het scrollwieltje. Maar bij een lange webpagina ben je dan wel even bezig.

Maar voor mij mogen die preview-dingetjes wel weg. Ik weet zelf wel welke schermen ik open heb staan en anders zie ik dat wel aan de omschrijving in de taakknop. Dus bedacht ik die preview of peek even in de instellingen uit te schakelen.

Helaas is die optie niet te vinden als je met de rechter muisknop op de taakbalk klikt. Staat ook niet bij de standaard instellingen. Ook niet bij de geavanceerde instellingen die je treft met de rechtermuisknop op de ‘Mijn PC’ folder. (Daar heb ik nu wel alle onzin animatie voor vensters uitgeschakeld.)

Op het internet vond ik in diverse fora mijn vraag en die oplossingen werkten bij mij niet. Niet zo gek, het ging vaak over Windows7 die er ook last van heeft. Zelf had ik ook al eens in het register gezocht en ook daar nergens de optie (sleutel) voor het uitschakelen.

Bij een laatste zoektocht op het internet gebruikte ik wat andere zoektermen en kwam ik op een site met een zeer ‘eenvoudige’ oplossing. In het register staat wel een vertragingswaarde voor het laten verschijnen van zo’n schermpje. Zet die waarde op een uur en je ziet het ding niet meer. Dat werkt!

Alleen staat ie bij mij nu op 2 seconde. In die tijd heb ik eerder dat schuifje prima gevonden. Zo’n ‘doorschieter’ van m’n muis duurt doorgaans maar een fractie van een sconde. Eigenlijk is dit dus een betere oplossing dan het totaal uitschakelen.

Advertentie

Geplaatst op 2020-07-25, in Webmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. handig toch, dat internet…

  2. Wat een gedoe. Dit soort dingen kunnen mij tot wanhoop drijven, want ik kan dat dan nooit goed krijgen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: