Okt-07: Uit het Paddo-Vat

Op dit moment staan er weer erg veel paddestoelen in De Hout. Helaas veel van hetzelfde, dus weinig variatie. Het weer is daarbij ook verre van fotogeniek. Heb deze herfst nog niet 1 exemplaar op de foto gezet.

Een jaar eerder deed ik dat wel en om een of andere reden heb ik die nooit op dit weblog geplaatst. Dat terwijl er aparte (en mij totaal onbekende) paddestoelen, danwel zwammen tussen zitten. Dus alsnog een fotopagina. De 3de van boven is een soort witte deurknop.

De onderste 2 heb ik in het Heilooërbos genomen. Er was daar een hele groep aan het paddestoel-fotograferen geslagen. Iemand zag ik met een statief en een koffer vol met lenzen flink staren naar 2 kleine witte paddo’s op een afgebroken tak. Later vertelde hij me dat ie de tak had verplaatst voor beter zonlicht.

Een ander ding was de onderste foto, daar was iedereen laaiend enthousiast over. Geen idee wat het is, dus ook maar op de foto gezet. Voor beide nam ik hooguit 2x 3 seconde tijd. En na een paar minuten praten met de statief-fotograaf vervolgde ik m’n wandeling huiswaarts. Die groep heeft er misschien wel een paar uur rondgehangen. Fotograferen is leuk, maar met zo’n groep lijkt me dat helemaal nix.

Advertentie

Geplaatst op 2020-10-07, in Alkmaar, Regiomatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Ik vind het identificeren maar moeilijk, degene die jij nevelzwam noemt groeit tussen de bladeren op de grond en niet op een boomstam. Het kan dus ook nog de Scherpe schelpzwam zijn of de Doolhofzwam, maar heeft ook iets van de Gewone oesterzwam.

 2. @Dhyan: Het idd lastig en ik denk idd dat het eerder een gewone oesterzwam is. De afbeelding op de Nederlandse wikipedia lijkt er niet op, maar die op de Engelse wel. Heb het dus aangepast. Verbeteringen zijn altijd welkom aangezien ik ontzettend weinig van paddestoelen weet.

 3. Ik maakte vorig jaar een foto van een enorme paddenstoel. Nooit geplaatst want op de foto zag je niet goed hoe groot hij was.

 4. @Mack: Hier kan je goed zien dat het gevaarte groter is dan een fietswiel:

  Omgekeerd is dat witte ‘knobbeltje’ veel kleiner en dat valt hooguit af te schalen aan wat bladeren (hoe groot zijn die dan?) en een enkele grasspriet.

  Je kan er een schoen naast zetten, maar dat zeuren ze weer dat je erg kleine of grote schoenen hebt.

 5. Mooie serie. Pruikzwam heb ik nog nooit gezien.

 6. Ze zijn prachtig!

 7. Ik vind ze zeker een pagina waard. Mooie foto’s

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: