Okt-12: E-Autootje

Er bestaan dus ook kleinere e-auto’s. Deze Tazzari Zero kwam ik een tijdje terug tegen in de stad. Kost nog wel 28.000 euro. Ze komen uit Imola. Met 2,88m is ie iets korter dan een oude Fiat 500. Met 1,56 is ie wel wat breder. (wikipedia).

Advertentie

Geplaatst op 2020-10-12, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ik ben hem nog niet tegengekomen. Aardige prijs hangt daaraan vast… De MG ZS EV Comfort heb je vanaf € 30.985,-, en dan rijdt je in een echte auto.

 2. Ik had een Sinclair C5. Een nog kleinere elektrische auto. Of misschien beter gezegd: een trapauto met hulpmotor. Op gang komen moet op spierkracht, daarna kan de motor het werk overnemen. Voor grote hellingen, steile bruggen, moest een beetje bijgetrapt. Ik vond hem prettig. Heb het veel gebruik, maar het frame bleek te zwak voor de kracht die ik moest gebruiken. Het frame verboog.

  Ik kon Sinclairs met andere mankementen overnemen en had het plan om het frame over te zetten. Helaas is de demontage me niet gelukt. Ik kreeg het frame niet los. Nu staan ze te wachten op …?

  Misschien lukt het me ooit nog.

 3. Hoi ZieMaar :-)

  Deze reactie mag je weggooien hoor.
  Maar mag je ook laten staan, net wat je wilt.
  Is voor jou bestemd, vandaar :-)

  Ik weet niet of ik je het al eens eerder heb gevraagd.
  Maar wel eens overwogen om je eigen domein Website te krijgen?

  Zodat de Blog voor de toekomst is gewaarborgd.

  Neem even contact met me op.
  Weliswaar kan ik veel voor je betekenen.
  En kan ik het je uitleggen, waarom dit belangrijk kan zijn.

  Ik heb ook alles verzorgd voor https://www.dagboekvaneenfotogek.nl/
  en een aantal andere (succesvolle bloggers).

  Momenteel heb ik zelfs de Gratis Website voor 1 jaar …

  Zie: https://www.iger.nl/internet/info/helpdesk/aanbieding

  Ik hoor graag van je …

  Groetjes,
  Ger

 4. @Ger: Ik laat ‘m wel staan en kort ‘m misschien wat in. Je had het idd al eens gevraagd nadat ik bij Wik had gereageerd. Heb ook wat andere iGer-blogs bekeken en voor mij voegt het weinig toe. Dwz ik ben behoorlijk tevreden bij WordPress. Uptime is zeer goed en ook de snelheid. Wik en René zijn niet erg handig. Zo plaatsten ze nooit iets achter een ‘lees vreder’, wat de laadtijd met een berg foto’s zeer lang maakt. Terugreageren doen ze eigenlijk nooit bij (zo ver ik na kan gaan) niemand. Dat is echter een zeer effectieve manier om een blog bij anderen onder de aandacht te brengen. Het zijn waarschijnlijk meer ‘zenders’ dan communiceerders. Beide lees ik met nog 100 andere blogs via RSS en af en toe gaat dat mis. Bij andere bloggers gaat dat minder vaak mis. Het enige nadeel is dat wordpress reclames heeft. Zelf zie ik die bij niemand en anderen kunnen ze probleemloos weghalen via uBlock Origin. Beschermt zo ook de privacy en de kans op virussen is zo een stuk kleiner. Door te bloggen bij WordPress staan mijn gegevens niet bij SIDN of andere instanties. WordPress weet ook bijzonder weinig van me. Geen achternaam, adres of geboortedatum.

 5. @Vlierbloesem; Een jaar gelden stoof hier rond 18:30 een sinclair door de binnenstad, waarschijnlijk huiswaarts. Was lastig op de foto te zetten. Heb er wel foto’s van en ook van iets dat er op leek, maar helemaal dicht was. Heb er toen ook wat over gelezen, maar het is nog niet tot een blogbericht gekomen.

 6. @bVision: die MG is een stuk groter en zal 3x zoveel accu’s aan boord hebben. Het vermogen van die motor is 3x zo groot. Eigenlijk is dit autootje meer te vergelijken met een electrische Smart. Die is wat goedkoper, maar daar komt maandelijkse accuhuur bij. Na 5 jaar betaal je hetzelfde en daarna wordt de Smart wat duurder.

 7. @XiMaar. Dank je wel voor de moeite om het even uit te zoeken en dank voor je uitgebreide reactie.

 8. Wat een leukerd zeg! Die zou ik zo kopen als ze niet zo duur waren.

 9. Wat een snoezig autotje is dat!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: