Okt-24: Groningen Stad

Een weekje gelden had Appelvrouw een probleem met de ‘nieuwe’ WordPress-editor. Dat leidde tot een bezoekje aan dit blog. Vervolgens reageerde ze op m’n blogbericht over stations. En met name het plafond van station Groningen. Zij woont in of om Groningen, dus zo vreemd is dat allemaal niet.

Ik had destijds net teveel foto’s in Groningen gemaakt en probeerde op die manier een paar onder de noemer ‘stations‘ te parkeren, Een andere heb ik bij een verzameling putdeksels gezet. Later zou ik van de rest wel eens een fotopagina maken, maar daar is het dus nooit van gekomen. Tot nu dan. Bij deze een setje foto’s, die ik in februari-2017 maakte. Ik maakte gebruik van een vrijtreinendag en heb die dag ook nog een stuk door Leeuwarden gezwalkt. Zit dus ook nog in het vat.

Rond die tijd had ik last van m’n prostaat. Destijds gaf de arts aan dat het blaasontsteking was. Achteraf weet ik beter en ben ik bestraald. Het was in elk geval een prachtige ‘winterse’ dag. Kraakhelder en helemaal niet koud.

In de Prinsentuin trof ik een prachtige zonnewijzer. Die heb ik eerder aan m’n setje puzzels toegevoegt. De tuin zelf was helaas winters kaal. Op de Martinitoren zat ook een zonnewijzer en het vage blauwe vlakje op de “Lege Opslag” is er ook een. Bakfietsenverhuur lijkt mij ook wel iets voor Alkmaar. Naast aparte gebouwen nog wat foto’s met binnenvaartschepen.

Advertentie

Geplaatst op 2020-10-24, in Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Prachtige foto’s van Grunn! Ik kom regelmatig in Grunn en toch zie ik weer gebouwen die ik niet zo 123 ken. Ook zie ik hoe mooi Groningen is.

 2. 2017 is al een tikdje geleden. Is je gezondheid nu weer helemaal in orde?

 3. Toch een mooi setje foto’s, al zijn ze al wat ouder.

 4. @Staartje: Ik voel me goed en de meetwaardes zijn steeds redelijk tot goed. Afgelopen zomer ben ik ook gecontroleerd op flowmetrie https://ximaar.wordpress.com/2020/07/20/jul-20-flowmetrie/ . Dat was ook goed net als een inspectie in m’n blaas en van m’n nieren.

  Overigens jammer dat ik een maand na deze foto’s bedacht om watertoren te bekijken. In Groningen en Leeuwarden heb ik daar dus niet echt naar gezocht. Nu zou ik dat wel doen en via de monumentensite trof ik er een paar in/bij Groningen. Kan dus altijd nog weer terug voor een herbezoek. ;-)

 5. Mooie stad, zijn wij in 2014 geweest in onze serie van provincie hoofdsteden.
  De zonnewijzer in de prinsentuin is zeker bijzonder.
  Volgens mij heb je niet de Martinitoren beklommen dan had je de watertoren wel gezien.

 6. @Bytheway: Ik heb niet eens de moeite genomen om te kijken of die toren open was voor publiek. Lijkt me idd een mooi uitzicht, maar ik heb het helaas niet zo op dergelijke hoogtes.

 7. De stad waar ik 16 jaar heb gewoond en gewerkt en waar ik vrienden voor het leven maakte. Mooie impressie! Een aantal objecten zitten ook in mijn archief, maar dat zal je niet verbazen.

 8. Groningen lijkt me zeker de moeite van een bezoekje waard. Zo’n puzzelprogrammaatje is leuk hé. Ik deed het vroeger ook wel eens met foto’s. Heb me als rasechte puzzelaar er even aan gewaagd maar ik weer alweer waarom ik het nooit meer doe, ik krijg hoofdpijn van puzzelen op de computer. heel raar want met een legpuzzel op tafel kan ik héél lang bezig zijn zonder hoofdpijn te krijgen.

 9. @Riet: Neem aan dat je wel rechts op de balk voor beeldvullend hebt gekozen. Op aanvangsindeling vind ik het een gepriegel. Verder is het verstandig om de helderheid of brightness (dat zonnetje) zo laag mogelijk te zetten. Een te hel beeld is de nummer 1 hoofdpijnbezorger. Zelf maak ik ook puzzels op een plaat hardboard, maar dat op de computer doe ik net zo graag. Alleen boven de 200 stukjes worden voor mij en mijn laptopscherm de stukjes te klein. Ook al de Sting in Den Haag gevonden?

 10. (Alweer) mooie foto’s. In Groningen had ik mijn allereerste betaalde baan (baantje) in Nederland.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: