Nov-22: Foto’s Hoorn

Onlangs las ik bij Bertiebo dat ze erg tevreden was over Hoorn. Ze is er jaren gelden gaan wonen en heeft daar geen spijt van. Kan ik me zeker voorstellen waar het de oude binnenstad betreft. Dat deed me herinneren dat ik ooit van plan was om er een fotopagina van samen te stellen. Foto’s zat. In het verleden fietste ik er een paar keer per jaar naar toe voor een broodje haring.

In de laatste 10 jaar nam ik er ook regelmatig wat foto’s. Dit jaar ben ik er nog niet geweest. Heb daar ook geen behoefte aan. Zal daar ook druk zijn met wandelaars uit Hoorn, die nergens terecht kunnen aangezien ook daar alle horeca gesloten zal zijn.

Veel foto’s zijn van gevelornamenten en poortjes. De foto’s liggen qua opname-data flink door elkaar. Sommige zijn nog van m’n oude camera. Ik heb er wel een soort wandelroute in aangebracht. Uiteindelijk selecteerde ik er 29 en die heb ik verdeeld over 2 fotopagina’s:

Hoorn 1 en Hoorn 2

Advertentie

Geplaatst op 2020-11-22, in Kunstmatig, Treinlopen, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Als ik naar de foto’s krijg inderdaad een hele mooie historische stad zo te zien.

 2. Mooie fotoreeks(en). Ik herkende een aantal plekken (gebouwen) want ik was begin vorig jaar nog een keertje in Hoorn en maakte toen een stadswandeling (in mijn eentje).

 3. Wow, mooi zeg! Ik kan je route vrij aardig volgen en herken bijna alles. Alleen dat beeld van bij UVV niet. Nou zal ik dus op zoek moeten. En je hebt denk ik een stukje gemist en dat is de Binnenluiendijk waar Huis Bonck staat. Leuk om zo een pagina te maken van een stad. Ik ga eens even verder snuffelen hier

 4. Dat ‘UWV-beeld’ is in 2017 100 meter naar het westen verplaatst zag ik op streetview.
  Ben ooit om Huize Bonck gelopen. Was in de herfst en iemand was aan de achterzijde bezig met bladeren op te ruimen. Staan veel bomen. Ben er nooit binnen geweest en heb er destijds (oktober-2017) ook geen foto van genomen.
  Heb nog wat andere foto’s die het niet gehaald hebben.
  Over een paar wil ik nog eens apart bloggen. Zo had ik het oude PEN-huisje op de Dubbele Buurt al eens in een blogbericht geplaatst: https://ximaar.wordpress.com/e-betegeling/
  Net als de schouwburg https://ximaar.wordpress.com/2011/10/30/okt-30-de-krakers/
  Heb ook wel door de buitenwijken als de Grote Waal. Risdam, Kersenboogert en de voormalige dorpen Zwaag en Blokker gefietst, maar daar kon ik geen foto van vinden in m’n archief.

 5. Het is je goed gelukt er een mooie wandeling van te maken.
  Naar Hoorn fietsen voor een broodje haring. Zou het niet bedacht hebben.

 6. Een mooie impressie van Hoorn! Ideaal om op deze manier een stad te kunnen bewonderen : )

 7. @Nicolle: Een goede tip. Heb wat streetviewlinken onder een aantal foto’s toegevoegd, zodat er in zo’n buurt wat rond valt te kijken.

 8. @Ferrara: Qua broodje haring fietste ik het liefste naar Den Oever. Wieringen is mooi, maar het stuk door de Wieringermeer een stuk minder. Medemblik en Enkhuizen waren ook plekken om een haring te eten. Tegenwoordig is het vaak niet verder dan Schoorl. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: