Dec-16: ‘Mijn Marktkraam’

Na een paar jaar is eindelijk ‘Mijn Marktkraam’ verkocht of verhuurd. Het betreft de Winter Karavaan. Best jammer dat zo’n concept als ‘Jouw Marktplaats’ op 2 plekken in Alkmaar is gesneuveld. Ik snuffelde er graag rond. Hieronder een archiefopname van Googles Streetview. (En hier nog de andere die er al eerder mee stopte.)

 

Gelukkig is er ook een lichtpuntje. Maandenlang stond heel duidelijk dat de volledige opbrengst voor mij is:

Daar houd ik ze graag aan, ik zal mijn IBAN-nummer even naar de makelaar mailen.

Advertentie

Geplaatst op 2020-12-16, in Alkmaar, Kunstmatig, Shopmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Wat jammer, ik wist niet dat het concept bestond, maar had er regelmatig over nagedacht, dat zoiets een erg prettig idee zou zijn: lokaal en duurzaam.
  Maar nu de ‘volledige opbrengst van de huur’ naar jou gaat, is het toch geen slecht nieuws ;-D

 2. Ik heb hier nog wat ledematen te huur staan…

 3. Ha, hij is leuk.
  Maar ook jammer, weer een leeg pand. Om droevig van te worden.
  Gelukkig te groot voor de zoveelste tattooshop, hoewel met die handel weet je het maar nooit.

 4. Er zijn ook plaatsen waar spullen worden geruild via weggeef winkels. Gratis halen, gratis brengen. Een goed systeem, dat mensen in staat stelt verantwoord te consumeren. Helaas stikt het in mijn omgeving van de kringloop initiatieven die een flinke winst hanteren. Gratis brengen en te duur verkopen. Vaak wordt meer dan de oorspronkelijke nieuwprjjs gevraagd en dus gaat er alsnog veel onverkocht naar de vuilverwerking.

 5. @Ferrara: Ben er nog even langsgelopen. Dacht dat het zo’n werkplekkenverhuurder was die ook al ietsje meer naar het westen in de verlaten fietsenzak zit. Had ik mis het betreft de Karavaan. Staat dus net als die fietsenzaak en de tussenliggende boekhandel niet meer leeg.

 6. @Jolie er zijn meer van dit soort winkels geweest in Nederland. Je kan er een plank of een kast huren en daar zaten leuke dingen bij. Zelf heb ik er een keer een sprekende wekker gekocht voor een blinde kennis van me. Origineel zijn die belachelijk duur. Doet het nog altijd prima. Zaten ook eigengemaakte schilderijen bij en bijvoorbeeld spoorwegspullen. Toch kon het schijnbaar niet uit. Volgens mij zijn de huren in dat gebied nog altijd te hoog.

 7. @Vlierbloesem: We hebben hier een kringloopboulevard met 3 grote en 1 iets kleinere zaak. Dat is een stuk lopen vanaf deze plek. De prijzen vallen daar mee. Hangt er misschien ook van af wat je er koopt. Aan de oostkant is een nieuwe kringloop en we hebben nog een speciaalzaak in 2e hands grammofoonplaten.

 8. Ximaar, heb jij ook ineens reclame op je blog als je zelf bent ingelogd?

 9. @Vlierbloesem: Ik ben eigenlijk nooit ingelogd en gebruik altijd een adblokker. Als ik inlog en m’n adblocker uitzet, dan zie ik alleen een reclame voor WordPress, maar volgens mij was dat altijd al zo. Bij Henk50 viel me zomaar een gesponsord Engelstalig blogbericht op. Dat had ik nog niet eerder gezien. Het lijkt er dus op dat WordPress meer relame-achtig materiaal aan het tonen is.

 10. Ximaar, Ik gebruik ook een ad blocker. Toch komt die advertentie er door. Bij Henk50 komt de zelfde advertentie tevoorschijn. Ik zag vaker een advertentie opduiken als ik niet was ingelogd en op een andere computer keek zonder ad blocker. Maar nu blijft die advertentie ook na inloggen te zien en met de ad blocker aan.

  Heel hinderlijk, want het ziet er uit alsof het tot de content van mijn blog hoort. Het is overigens iets wat zich alleen binnen WordPress blogs vertoont.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: