Jan-11: De Tijd Vliegt

Zo zie ik alweer een paashaas voor het raam staan:


Dit blog heeft 10 dagen rust gekregen. M’n hoofd stond er niet naar. Er gebeurden zulke absurde dingen. Zoals in de USA, waar toch echt niets meer aan toe te voegen valt.

Aan de andere kant is het een herrie boven me. De nieuwe buren zijn druk bezig met uitbreken. Dus vlucht ik het huis uit voor extra lange rondjes lopen.

Helaas is het niet alleen dit blog dat wat minder aandacht krijgt. Zo heb ik net een berg mails gelezen, die ik al weken eerder had moeten lezen. Eerder had ik last van een zeurende schouder. Zit eigenlijk 10cm onder m’n linker oksel en een beetje aan de zij/achterkant, soort flankpijn. Zit ook vlak onder de huid en ik heb er het minste last van als ik juist op die zij slaap.

Een verdoofd gevoel, dat bijna 2 maanden geleden plotseling (na een supermarkt bezoek) begonnen is. Huisarts en fysiotherapeut kwamen niet verder dan eerst een beknelde zenuw en later een spier die moeilijk doet. Probleem is, er is niets aan te zien en ik kan er alles mee.

Ook voor dat probleem lijkt lopen nog het beste te helpen en dan vooral met m’n handen op de rug. Het trekt ook heel langzaam weg en de periodes dat het niet de aandacht trekt lijken langer te worden. Maar met deze ‘snelheid’ gaat het zeker nog een maand of 4 duren.

Als het me te lang duurt, of bij te weinig verbetering, ga ik er meer werk van maken. Misschien valt er op een echo iets te zien.

Voor de rest geen klachten. Een nacht (een week geleden) een astmatische bronchitis aanval gehad. Daarna niets meer. Temperatuur is goed en ik ben niet kortademig.

Advertentie

Geplaatst op 2021-01-11, in Woonmatig, Ximatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. soms doet een week lang een ibuprofen wonderen. het is pijnstillend en ontsteking remmend.

 2. Met je handen op je rug lopen dat noemen ze in west Friesland toch kuieren!
  Probeer eens een chiropractor, die weten meer van het lijf dan een fysiotherapeut?

 3. Dat kan uiteraard van alles zijn. Alhoewel daar zit niet zoveel. Dus toch maar naar laten kijken als het langer duurt… En je hebt gelijk, gekker kunnen we het niet maken daar in Amerika…

 4. Die vlaggendragers – https://vlierbloesem.wordpress.com/2021/01/06/staatsgreep/ – zijn van plan het nog gekker te maken. We zullen het zien.

  Wat betreft die schouderpijn, die eigenlijk een heel stuk lager zit, dat is kennelijk een lastige voor de medische stand. De vriend die kortgeleden overleed had dit soort klachten tientallen jaren, zonder dat een medicus het juiste onderzoek bedacht. Het bleek een virale besmetting die in allerlei organen schade aanrichtte. Pas toen er niks meer aan te doen was werd er wat beter getocht.

  Als dit bij jou nog maar pas begint kan goed onderzoek en correcte diagnose veel ellende voorkomen. Heb je natuurlijk wel de pech dat alle gezondheidszorg nu op een laag pitje staat.

 5. Sterkte met de pijn en beterschap. Hierboven genoeg nuttige tips. Ik voeg dus niets toe. Die paashaas….. het zal toch niet waar zijn. Hoewel…. ik heb weleens kerstkransjes met korting naast de paaseitjes lagen In januari.

 6. @Vlierbloesem: Het is een vast gebied en breidt zich niet verder uit. Neemt eerder af. Het is ook plots ontstaan, dat riekt meer naar een ontsteking dan een virus of bacterie. Als het verergert, dan zal ik er zeker meer werk van maken.

  Heb overigens ook een test gedaan met wijndrinken. Alcohol verdunt bloed, maar het had geen enkel effect. Heb ook spirolflor-warm eeen tijdje gebruikt. Geeft snel verlichting, maar een lange termijn effect kan ik er niet mee ontdekken.

 7. @Hanscke: Ibuprofen is een aardig idee. 3 jaar geleden sloeg het voor een ander probleem (zware kneuzingen) bij mij goed aan. Qua pijn hoeft het oevrigens niet. En ik vraag me af of een ontsteking 2 maanden precies op dezelfde plek door blijft zeuren. Zou dus eigenlijk eerst precies willen weten wat het is.

 8. Vervelend en lastig. Hopelijk is het een kleinigheid, beklemde spiertje of iets dergelijks maar dat moet toch de dokter uitmaken.
  Beterschap, in ieder geval. En bloggen geeft afleiding!

 9. De laatste zin in je antwoord aan Hanscke is een goeie. Is het echt alleen onderhuids of toch iets met je ribben of een tussenribspiertje. Juist omdat het acuut is ontstaan zou ik niet aan een infectie denken. Niet te lang mee wachten.

  Wat betreft de bouwherrie voel ik met je me. Wij zitten er al maanden in.
  De ene buur heeft flink uitgebouwd en is nu binnen nog met rustiger werkzaamheden binnen aan de slag. En een nieuwe buur is nog volop bezig.
  Nadeel van rijtjeshuizen het geluid van een kango dringt dan ook op afstand flink door.

 10. Wat vervelend voor je Ximaar, die lichamelijke klachten. En er gebeuren op het moment inderdaad wonderlijke dingen in de wereld, met de gebeurtenissen in de VS helemaal. Dat is best zorgelijk.

 11. Ik kom in het vervolg je blog raadplegen bij fysieke klachten. Dokteren is uit de tijd.

 12. Ik heb er geen verstand van, en waarschijnlijk kan het niet bij een schouder, maar neuropathie?

 13. @Nicole: Ik trof je reaxi nu pas in de spambak aan. Zo’n vallend kabinet, waarbij ze elkanders handjes vasthouden, is ook weer nieuw.

 14. @Mack: Inmiddels veel over gelezen. Sluit het niet uit, maar dan zou ik toch ook andere klachten moeten hebben. Daarbij lijkt het toch langzaamaan af te nemen.

 15. Fijn dat het wat minder wordt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: