Feb-07: Alkmaar in Flockdown

Vandaag heb ik maar 1 rondje gelopen. (Meestal zijn dat er 2.) Vond het koud en guur. Toch viel het hier wel mee en moet je voor lagere temperaturen dieper landinwaarts zijn. Waarschijnlijk is daar ook meer sneeuw gevallen.

Hier viel gemiddeld iets van 4 cm. Op de daken niets, daar waaide het allemaal direct van af. In de bomen was om dezelfde reden weinig te bekennen. Maar op mijn tuintafeltje in de luwte verzamelde zo een laag van zeker 15 cm.

En ondanks het grauwe weer toch maar een paar foto’s gemaakt, zoals deze langs de Zandersloot. Hier zijn door een storm ooit wat bomen gekanteld en dat levert nog altijd mooie plaatjes op.

Verder nog een paar foto’s in De Hout, eigenlijk ook van omgekantelde bomen:

Wat deze takkenbende oplevert:

Misschien iets voor een lastig legpuzzel?

Toch vind ik de laatste foto van de ‘Varnesingel’ het opvallendst:

Inderdaad, de stoep is sneeuwvrij en de weg totaal niet. Doorgaans is het andersom. Op dit stukje Varnebroek tussen de Kennemersingel en de Kennemerstraatweg rijden doorgaans 20.000 motorvoertuigen per etmaal. Ruim voldoende om het preventief gestrooide zout haar werk te laten doen.

Dat zout is niet weggewaaid de stoep op. Op de stoep is ook geen veegploeg tekeer gegaan. Nee, gewoon de wind die daar langs de huizen alles naar een andere plek heeft geblazen.

Daar tegenover staat dat het door de lockdown al weken een stuk rustiger is op de rijbaan, en dat er op zo’n zondagochtend maar een paar auto’s voorbij tuften. Dan werkt preventief zout niet echt. Moet je eigenlijk sneeuw gaan schuiven. Mogelijk is dat later gebeurd, maar ja, ik had geen trek in een 2e rondje.

Advertentie

Geplaatst op 2021-02-07, in Alkmaar, Klimatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Voor de afwisseling was het zuiden van Limburg op een enkele vlok na sneeuwvrij. Gisteren was de temperatuur ook veel te hoog voor sneeuw. Vannacht is de temperatuur flink gedaald. Wellicht valt er nog wat…

 2. Inderdaad viel hier wat meer en de sneeuw was hier en daar ook bevroren.
  Een deur die haast niet openging door de berg sneeuw, een deur die vastgevroren zat aan een andere sneeuwduin. Maar ik wist me tot de schuur te worstelen door voor elke stap een pad te vrij te maken.😏

 3. Gisteren ook een rondje gelopen, goed ingepakt en dan was het redelijk te doen.
  Vanmorge op de fiets te werk en dat viel niet mee, er was gisteren wel geschoven, maar de er was genoeg sneeuw bij gekomen en hier en daar waren er sneeuwduinen op het fietspad.
  En daar reed ik mij in vast. Op de weg terug was het nog niet veel beter.
  Luie ambtenaren!

 4. Wat fijn dat de stoepen zo schoon zijn Ximaar. Dat loopt toch een stuk prettiger.

 5. @Nicole: Het betreft alleen stoepen die dicht langs de gevels gaan en aan de zuidkant van de straten liggen. Met voortuintjes werkt dat wegwaai-effect niet. Inmiddels zie ik wel veel mensen van de gemeente trottoir sneeuwvrij maken. Gisteren had dat door de harde wind geen nut, alles waait weer direct terug.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: