Feb-12: Bergen op Zoom 2018

De Zoom is een klein beekje, die op de grens van Vlaanderen en Noord-Brabant stroomt en in de Oosterschelde uitmondt. Dat vond ik veel later. In de stad zag ik daar niets van terug. In November-2018 had ik een stadswandeling gemaakt, maar ben er toen nooit toe gekomen om daar een foto-verslagje van te maken.

Dus bij deze. Ik was al eens jaren geleden door Bergen op Zoom gefietst en had daar een goede indruk van over gehouden. Nu ging ik met zo’n vrijtreinenkaartje en wilde ik de stad wat beter bekijken.

Een watertoren vond ik later in Roosendaal. Een apart e-huisje of putdeksel kwam ik ook niet tegen. Wel veel leuke uithangobjecten, een stadspaleis en een fraaie stadspoort.

Nu ik wat dingen nazoek op wikipedia, blijkt dat er wel degelijk een voormalige watertoren staat. Een halve kilometer ten zuiden van het station. Daar heb ik helaas niet gelopen. Mooi iets voor een volgende keer.

Advertentie

Geplaatst op 2021-02-12, in Kunstmatig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Zo blijft er altijd wel iets over om weer eens te bezoeken.

 2. De laarzen en de boekwinkel zitten ook in mijn archief. De foto’s zijn van 2005.

 3. @Ferrara: Die laarzen heb ik bij je gevonden:
  https://ferrara-openronddedeur.blogspot.com/2013/03/schoenen.html

  Bergen op Zoom heeft behoorlijk wat van dit soort dingen.

 4. Alle reden er nog eens te gaan kijken als we weer op pad kunnen.

  OT: zag je reactie bij Bertiebo over de klokkentoren in Enkhuizen, niet 100% gelijk maar ik had toch associaties met de A-kerk in Groningen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Der_Aa-kerk

 5. @Ferrra: Dat is voor mij een kerktoren. Ik bedoelde een andere klokkentoren (heet overigens klokkenhuis of klokkenstoel) die bij de Enkhuizer Hema staat. https://ximaar.wordpress.com/2018/06/30/jun-30-klokkenhuis/

 6. Ik ben helemaal verpest, en dacht bij Zoom eerst aan online communiceren en vergaderen… Jouw betekenis is veel leuker.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: