Mrt-05: Int. Inentingsbewijs

.. tegen gele koorts lees ik nu. Had dat laatste nooit gezien. Die hele inenting was voor nop. Dwz ik zou voor het werk naar India gaan en kreeg daarvoor 2 injecties. Maar ja, het ging niet door. Ik blij.

India is misschien interressant, maar dan niet waar hun staalfabrieken staan. Collega’s had ik voldoende horen mopperen, meer dan bovengemiddeld. Je had er vooral last van kleine rotjochies en andere mensen, die weten dat je rijk bent.

Een paar jaar eerder had ik dat een uurtje meegemaakt in BangKok. Je waant je 3 minuten een bekende rockstar en daarna werd ik de opdringerige figuurtjes enorm zat.

Nu heb ik ook eens opgezocht waar die injecties voor waren en hoelang zoiets effectief blijft. Gaat om iets tegen buiktyphus en een ordinaire DTP-prik. Weet niet of ik die als uk heb gehad. Denk dat ik dat wel ergens moet kunnen opsnorren. Dit gele boekje had ik zo te pakken. Deze injecties beschermen overigens maar een paar jaar. Heb er dus al 25 jaar niets meer aan.

Een jaar eerder wilde ik wel een griepprik voor m’n 3de bezoek aan Taiwan. Helaas ging dat niet. Een griepprik kon ik niet midden in de zomer krijgen. Er was wel een goede reden voor. Bij een eerder bezoek heb ik in dat land een zeer zware griep opgelopen. Week ruim boven de 40 koorts. Ik heb toen meegemaakt wat ijlen is.

Kreeg een zooitje pillen met chinees opschrift en kwam er weer bovenop. Wat voor een virus het was weet ik niet. Wat speelde er in dat land in 1993? Weet wel dat mensen daar gewoon met griep rond blijven lopen. Zal komen door de hoge buitentemperatuur die ’s nachts niet onder de +25C komt. Als Westerling ben je daar mooi klaar mee. Het zijn virussen waar ons systeem erg veel moeite mee kan hebben.

Nog wel leuk dat die pillen in een strip met zakjes zaten. Per dagdeel een zakje met 2 of 3 pillen. Iets dat daar toen al normaal was en hier in NL de laatste jaren een beetje van de grond komt.

Maar goed, inentingsbewijzen bestaan al behoorlijk lang. Zelf dacht ik er over om dit gele boekje mee te nemen als ik een anti-Covid-prik krijg. Kunnen ze er een stempeltje in zetten. Er is nog plaats voor 34 inentingen.

Advertentie

Geplaatst op 2021-03-05, in Overmatig, Ximatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Volgens mij moet ik ook ooit een boekje gehad hebben met inentingen. Maar in een opruimwoede zal het zo’n 50 jaar geleden wel verdwenen zijn.

 2. Ik ben mijn gele boekje kwijt en dat kan nog lastig worden. Maar niet voor Covid, want daarvoor krijgen we natuurlijk een electronisch kaartje, of misschien wel een biometrisch kaartje, anders gaan gestalten zoals Willem Engel ze vervalsen.

  Er zijn heel wat inentingen verbeterd de laatste jaren. Tegen hepatitis was er vroeger maar heel beperkte dekking, en voor korte tijd. Als je lang in Egypte bleef moest je in een koeltas zelf een tweede portie meenemen, en een steriele naald natuurlijk. Tegenwoordig zijn de naar ik meen drie prikken effectief en blijven jaren geldig.
  Ook is er nu een goed vaccin tegen gordelroos; Shingrix heet dat.

 3. Ik heb kort geleden geprobeerd te achterhalen waartegen ik ben gevaccineerd. Als kind alles wat gebruikelijk was voor mijn jaargang. Daarna nog tegen veel andere dingen, maar wat weet ik niet. Een vaccinatieboekje heb ik niet. Maar het zal wel ergens geregistreerd staan, dacht ik. Maar nee. Niemand had daar gegevens over, terwijl er ook verplichte vaccinaties zijn geweest. Wat ik niet zelf heb onthouden, dat is gewoon nergens terug te zoeken.

 4. Lek geprikt en heel gebleven. ☻
  Voor Afrika (Gabon) moest een zoon ook naar de apotheek, weken van tevoren al. Ik weet niet tegen welke ziektes, het was een jaar of 15 terug.

 5. Ik heb dat soort papieren meegekregen toen ik de deur uit ging maar geen idee waar het is. Maakt ook niet uit want die vaccins waren toen al heel lang in omloop. Ik heb tetanus nog gekregen toen ik weer eens bij de dokter zat voor hechting wilde hij die weer zetten. Hoho de mijne is nog geen jaar oud, ze kijken niet eens.

 6. Wat bijzonder dat je zo’n boekje hebt. Nu vraag ik me af of mijn jongste dochter dat ook niet heeft. Ze ging een paar jaar geleden naar China en moest daarvoor ook allerlei vaccinaties. Ik ga het haar eens vragen!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: