Mrt-17: Meer Afstand

Ik was bezig met een bericht over de stemwijzers, die onbedoeld voor meer politieke versplintering, populisme en teleurstelling zorgen. Maar ik had daar 2 jaar geleden al eens iets over geschreven. Ik denk ook niet dat het direct in de stemwijzers zit, maar meer in de politieke partijen die hun programma daar op afstemmen. Net als 2 jaar eerder vind ik dat men dit eens goed mag onderzoeken. Veel meer was het niet en inmiddels is het mosterd na de verkiezingen.

Dus dan maar even over de verkiezing zelf. Voor het stembureau stonden 2 jongens aan weerszijde van de ingang. Een soort welkomscommittee danwel erehaag. Ze hielden netjes 2,4 meter afstand … van elkaar. En dan blijft er voor mij als doorganger dus niets over. Op die manier passeer ik ze op 0,9 meter (2,4 – 0,6 van mezelf gedeeld door 2).

Dus hield ik in en ze deden zowaar beide een stapje achteruit. Met die 1,2 meter aan beide kanten ging ik maar naar binnen. Ik schreef ook eerder dat tijdsduur van belang is en even passeren neemt maar een paar seconde.

Toch denk ik dat we best wat meer afstand mogen houden. De WHO en veel andere landen houden 2 meter aan. Met de Britse variant had ik daar 10 voet (3,05m) van gemaakt.

Als deze jongens een face shield hadden gedragen, dan vind ik de afstand minder belangrijk. Maar helaas droegen ze alleen een eenvoudig wegwerp mondkapje zonder een goede bril. Dat laatste is mogelijk belangrijker dan een mondkapje. Uit een Chinees onderzoek is gebleken dat mensen die permanent een bril dragen veel minder besmet zijn. Een ander klein onderzoek in India was daar al eerder mee gekomen. Punt is dat je met een bril minder vaak in je ogen wrijft en dat een bril aerosolen richting ook tegenhoudt. In ziekenhuizen dragen de behandelaars van coronapatienten ook een beschermende bril.

Advertentie

Geplaatst op 2021-03-17, in Kiesmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Ja, ik ben afhankelijk van een bril. Bij het opstaan gaat de bril op en bij het naar bed gaan gaat de bril weer af.

  Een faceshield zou ik graag willen dragen. Al begrijp ik dat bijvoorbeeld in het ov dit weer niet mag.

  Iemand snel passeren lijkt mij altijd beter. Waarbij inderdaad niet iedereen voldoende ruimtelijk inzicht heeft om de afstand goed in te schatten.

  Even over de stemwijzers: kordate crisismanagers komen hier ook al niet bovendrijven. De huidige regering is m.b.t. daadkrachtig en effectief optreden door het ijs gezakt.

  Stille en bezorgde groet,

 2. In December 2019 waarschuwde de Chinese oogarts Li Wenliang al voor de virus uitbraak en even later voor besmetting via de ogen. Hij werd ervoor vervolgd door de Chinese overheid die nog in de ontkenningsfase zat. In februari 2020 overleed hij aan die besmetting.

  Ondanks de vele waarschuwingen van Chinese burgers bleef de Nederlandse overheid nog langer in de ontkenningsfase. Inmiddels is hier wel een avondklok ingevoerd, maar is volgens de geldende Nederlandse regels nog steeds kwalitatief goede bescherming voor de Nederlandse burgers verboden en ondeugdelijk materiaal verplicht.

 3. Dat van die bril wist ik niet… Die draag ik ook permanent

 4. Ik draag niet vaak een bril. Ik heb die nauwelijks nodig voor het zien. Maar in de supermarkt draag ik die wel. Eigenlijk zou je een sluitende beschermingsbril moeten dragen, maar zo wordt et wel weer erg benauwd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: