Mrt-23: Xi Kookt 03

Bij deze een 3e gokprak. Bestaat maar uit 4 ingrediënten met verder olie en kruiden. Is binnen 10 minuten klaar. Kost waarschijnlijk nog geen euro. Bij iedere gokker doen de laatste 4 genoemde ingredienten mee. Over een week, op 30 maart komt de uitslag en het simpele recept, waarvoor 3 pannen nodig zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2021-03-23, in Gokmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. marieclaire

  Rode bietjes, bruine bonen, ui, couscous, frankfurter worstjes.

 2. ui, couscous, knakworst en noten

 3. Ui, olijfolie, tomaat, couscous, okra, knakworst,

 4. Couscous, ui, seroendeng (of alleen de pinda) knakworst.

 5. worstje, couscous, ui,tomaat.

 6. Bonen, couscous, ui, tomaat, denk ik. Niet om je te beledigen, maar ik krijg er geen trek van en zin om het te maken! 😃zelf heb ik gister de tiktokhit: fetapasta gemaakt. Ik maak em nogeens, maar dan met spinazie en wat minder chilivlokken. Erg makkelijk en erg lekker! https://uitpaulineskeuken.nl/recept/feta-pasta

 7. @Staartje: Ik gaf het zelf maar net een voldoende. Zat vooral in de kruiden, moet ik de volgende keer anders doen. Het gaat ook meer om het idee dat zelf iets combineren helemaal niet moeilijk is en zo klaar. Voel me ook niet snel beledigd op kookgebied. Eigenlijk is dit voor de man (mv/x) die denkt dat ie niet koken kan.

  Bij het recept dat je toonde haakte ik af bij het woord oven. Die heb ik niet aangezien zo’n ding energie vreet vergeleken met een gewoon gasstel of magnetron. Bij pastamaaltijden, pizza’s en kaas zit er al snel teveel zout in en te weinig vezels. Feta valt overigens mee qua zout.

 8. Oh nooit aangedacht dat een oven ook veel energie vreet. De nierstichting geeft dat feta relatief veel zout bevat. Ik let op mijn zout, maar mix een beetje. Feta is een van mijn lievelingskazen, maar huttenkaas vind ik ook heel lekker en die heeft weinig zout.

 9. Overigens denk ik dat je de feta met tomaten ook wel in een wokpan met deksel klaar kunt maken.

 10. @Staartje: Geheel los van de samenstelling van m’n 1mansprak denk ik idd dat erg veel te wokken is. Ik wok erg veel. Maar ik wok wel een beetje anders. Ik doe het op een beperkte vlam. Zelf heb ik veel wokken ‘live’ in Taiwan gezien. Dan staat de vlam 5x zo hoog en slaat ie ruim om de pan heen. Zo gaat er natuurlijk ook veel energie verloren. Ik wok ook bepaalde dingen met het deksel er op en anders m’n bord er omgekeerd op. Koelt het bord ook minder af. Punt met een oven is de grote ruimte, die vaak 4x zo lang verwarmd moet worden. Je zou eigenlijk de ruimte van een oven aanpasbaar moeten kunnen maken. Maar ik haak ook af bij een gerecht dat langer dan een kwartier duurt.

 11. couscous, rookworst, uien, tomatenketchup.

 12. Een simpel recept waarvoor 3 pannen nodig zijn. Dat valt me in mijn eigen keuken ook vaak op. Een simpele doch voedzame maaltijd maken, maar een zoot keukeninventaris in de afwas, niet normaal …😛

 13. Het ziet er lekker uit Ximaar!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: