Mrt-30: 1mensprak 03

De samenstelling was niet zo moeilijk. Bieten met ui, couscous en knakworst. Net iets te kort fajita-kruiden en olijfolie. En toch 3 pannen gebruikt, een koekenpan en 2 kleine pannetjes.

Uitslag gokronde 3:  Na 3 gokrondes:
1. Marieclaire 4   1. Marieclaire   9,0
3. Koen    3   3. Staartje    5,0
3. Jan Kr.   3   3. Bertie     5,0
3. Dhyan    3   3. Jan Krosenbrink 5,0
4. Bertie   2,5  6. Bytheway    3,0
4. Sjoerd   2,5  6. Sjoerd     3.0
6. Staartje  2   6. Dhyan      3,0
           6. Koen      3,0
           9. Fruttekoek   2,0
           10. Hanneke     1,0

(Voor worstje en rookworst heb ik een halve punt gerekend. Sommigen hebben ook meer dan 4 ingrediënten doorgegeven. Dan zou ik volgens m’n eigen regels de laatste 4 moeten nemen. Maar zaken als olie en kruiden (die eigenlijk niet te zien zijn op een foto) heb ik uit de antwoorden gehaald en dan bleven meestal 4 dingen over.)

Bereiding
Het begint bij de gare bieten. Haal ik gewoon per pot van 340 gram. Daar doe ik een gesnipperde ui bij en zorg dat het net onder water aan de kook komt. Daarna afgieten.

In een ander klein pannetje doe ik een halve mok water. Breng dat aan de kook en gooi er dan een half kopje volkoren couscous in. Gas meteen uit en 5 minuten laten staan. Af en toe een beetje doorroeren.

De derde pan is een koekepan waar ik een scheutje olie in doe. Vervolgens 3 knakworstje (die ik over had) en niet snel daarna de helft van de afgegoten bieten met ui. Vervolgens wat kruiden en de couscous. En dan nog een beetje doorroeren.

Ik maak eigenlijk nooit jus. Voor de doorglijding ben ik gek op olijfolie.

De andere helft van de bieten met ui bewaar ik in het afgesloten pannetje in koelkast, om het de volgende dag met bijvoorbeeld vis en aardappels te mengen. Ik kan ook een 1-dagspotje (180 gram) kopen, maar die hebben vrijwel dezelfde prijs (0,63 euro) als een 2-persoonspotje (0,53 euro). Potten voor 4 personen (680 gram) zijn overigens niet veel duurder (0,78 euro), maar dan zit ik er 4 dagen mee opgescheept.

De couscous is er makkelijk te maken, staat keurig op de verpakking. In de volkorenversie zitten veel meer vezels dan in bijvoobeeld pasta (waar vrijwel geen vezels in zitten). Beide is wel gewoon tarwe.

Ik koop wel eens een potje knakworsten. Voordeel is dat je er een paar uit kan halen en het deksel er weer op kan draaien. Met zoiets moet je als alleeneter oppassen. Voor je het weet gaat alles in 1x op. Zelf weet ik dat een beetje te verdelen door het bijvoorbeeld op brood te doen (in de magnetron) of in zo’n maaltijd als hierboven. Had natuurlijk ook rookworst kunnen zijn, die is bij mij vaak eenzelfde lot beschoren.

Toch had ik deze maaltijd iets smakelijker verwacht en dat zal te maken hebben met net iets te weinig kruiden. Of dat de kruiden niet pittig genoeg waren. Dat kan natuurlijk ook. Vies was het ook niet, maar het kon beter.

Advertentie

Geplaatst op 2021-03-30, in Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: