Apr-07: 1mensprak Pasen

Deze week geen gokronde. Waarschijnlijk volgende week weer een. Toch maar even doornemen wat ik met Pasen at. Eerste Paasdag had ik nog wat over van de FoeYongHai. Lees overigens dat het FoeYongKai had moeten heten. Een eiergerecht van MeiMie, met kip en in mijn geval met bami. Had er op nulde Paasdag al een berg Mexicaanse roerbakgroente aan toegevoegd. Gewoon de roerbakgroente een beetje aanwokken (is dat Nederlandsch?) vervolgens de FoeYongHai er bai. Ik heb daar een grotere 28cm hapjespan met deksel voor. Ook al zijn de maaltijden van MeiMie kleiner, past het toch maar net.

Eigenlijk doe ik nooit iets met Pasen en al helemaal niet speciaal daarvoor koken. Haal ook nooit eieren in huis. Toch eet ik wel ei, maar die zit dan verstopt in brood, koek en bijvoorbeeld pasta.

Op Tweede Paasdag had ik wederom een ei op m’n bord. Die kwam uit een maaltijdsalade. Heet Tonijnsalade, maar is eigenlijk Salade Niçoise. Naast tonijn, ei en een berg sla, zitten daar ook olijven, haricoverts (lange snijbonen) en wat wortelsnippers in. Afhankelijk van het huismerk (Jumbo, AH, Vomar, Deen, Deka, Hema etcetera) tref je er ui in aan. Soms voeg ik die zelf toe. Vind ook dat er paprika in hoort. Dat doe ik niet vaak aangezien het me toch al veel teveel is. Ga het ook niet bewaren.

De meeste prefab maaltijdsalades vind ik waardeloos, omdat er als basis iets van (koude) pasta in zit. De Tonijnsalade heeft als voordeel dat er aardappel(partjes)  in zit. Die voorgekookte dingen haal ik er uit en bak ik roer met wat pittige smaakpoeder. Gooi daar de sperziboontjes en tonijn bij. De salade drapeer ik op een 30cm groot pizzabord (anders past het niet). In het midden maak ik een beetje ruimte, waar ik later het roerbaksel in stort. Over de ‘salade-rand’ gaat de bijgeleverde (en redelijk te hachelen) dressing (jurking). En om het lekker te maken drink ik er een klein flesje rosé bij.

Klinkt natuurlijk erg Paselijk, maar dit soort constructies eet ik ook op andere dagen.

Advertentie

Geplaatst op 2021-04-07, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. marieclaire

  Sla, sla, sla en sla. 😁

 2. @Marieclaire: Helamaal goed. Er zitten doorgaans 3 soorten sla in, vaak iets rooiigs (eikenbladsla) en krullerigs (ijsbergsla). Het gepartoitioneerde ei en de olijfplakjes zakken naar de bodem en de sla meet vreselijk uit. Van mij mag er idd minder van in zo’n bak. Als ik dit op heb, dan heb ik weer voor 2 weken sla naar binnen.

 3. Erg paselijk, vind ik

 4. Ach, het ziet er in ieder geval gezond uit.

 5. Flinke portie.

 6. Waarom koop je zo´n gruwelijke kant en klaar maaltijd als je eerst die vieze koude pasta eruit moet vissen en dan van alles toevoegen om er iets eetbaars van te maken?

 7. Dat vraag ik me ook af….

 8. @Vlierbloesem; Ik koop die salades met pasta niet (kan je zo zien aan de bodem van de bak) en dan blijft deze als een van de weinigen met aardappelpartjes over.

 9. Oké, dat is beter te doen. Maar toch begrijp ik je keuze niet. Je hebt er nog steeds werk aan om het een beetje eetbaar te maken. Misschien is het alleen maar omdat je geen zin hebt om aardappelen te koken en dat is natuurlijk wel opgelost met die kant en klaar salade die in de praktijk dus maar half klaar wordt gekocht.

 10. @Vlierbloesem; Natuurlijk is het minder werk om die aardappels koud te eten, zoals de bedoeling is. Mijn methode duurt 5 minuten extra en die heb ik er wel voor over. Door de salade netjes op een bord te gooien ben ik ook extra tijd kwijt, maar dat doe ik in de tijd dat ik die aardappels roerbak. Het makkelijkste is om alles (dus het apparte bakje met tonijn en de dressing in de bak te gooien waar de salade zit en dat even door te roeren en als een konijn uit de bak te verorberen. Spaart ook afwas. Maar zoiets doet duidelijk af aan de maaltijd.

 11. @Vlierbloesem; Natuurlijk kan ik ook een halve krop sla kopen en die gaan wassen en snijden. Afgezien van de lastige keuze in halve kroppen lijkt me dat nog veel meer werk. Tonijn los kopen is een stuk duurder als dat ie meekomt met zo’n maaltijd en dat geldt ook voor de dressing. Voor een gezin zijn dat soort dingen prima te doen, maar voor 1 persoon valt dat erg tegen.

 12. De prijzen van kant en klaar bakjes weet ik niet zo goed en tonijn is los inderdaad duur. Ik kook ook meestal voor mij alleen. De kant en klaar bakjes heb ik wel eens geprobeerd. Ik vond het niet te pruimen. Maar waarschijnlijk ga ik naar andere winkels dan jij.

  Wat sla betreft koop ik gewoon een hele krop ijsbergsla. Die is niet meteen de eerste dag verlept. Maar ik eet ook graag een slablaadje tussen brood en beleg in. Ik pluk de blaadjes van buiten naar binnen af en laat de krop zelf leven. Zo kun je dagen met een krop doen.

 13. Ziet er smakelijk uit, maar hoe krijg je dit weg?!

 14. Eigenlijk doen veel mensen het zelfde met een diepvries pizza. Zo uit de verpakking de oven in doen weinigen. Ze voegen nog van alles toe op die pizza en pas dan wordt het iets wat ze lekker vinden. Ook met kant en klaar moet je dus creatief zijn.

 15. Mjam! Het ziet er heerlijk uit Ximaar!

 16. kellyBreme

  hello. topic for me thanks kelly

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: