Apr-09: Laag Bioritme?

Vooropgesteld; ik vind astrologie en daar aan verwante horoscopen pure onzin. Gewoon omdat er geen 12 maanomgangen in een jaar passen. Als er al iets is dat invloed heeft op de aarde, dan zijn dat de maan en de zon. De maan zorgt voor 98% voor het eb en vloed verschil. De zon zal er een klein beetje aan doen en de andere planeten vrijwel niets.

Opvallend is dat de periodes van een vrouw ook te koppelen is aan de maan. Beide zo’n 28,5 dagen. Je moet dan vooral naar de positie van de maan kijken en niet of ie helder of onzichtbaar is. Bioritme komt aardig overeen met het ritme van de maan. Ook iets van ruim 28 dagen, met wat variatie daarop. Bioritme kan ik dus wel een beetje plaatsen, maar dan zou je verwachten dat iedereen tegelijk positieve en negatieve momenten heeft.

Dat verschil per persoon zal dan te maken hebben met je geboortedag ten opzichte van de maanstand. Zou kunnen, ik sluit het niet uit.

Wel weet ik dat ik periodes heb dat alles mee zit en periodes dat alles tegen zit. Vaak is dat te herleiden aan slecht slapen. Dat slecht slapen kan dan weer komen door het bioritme, dus die geef ik een beetje de schuld.

De laatste week zit het me niet echt mee. Allemaal zaken die tegelijk spelen. Verschillende projecten bij m’n vrijwilligerswerk, maar ook gedoe met de vereniging van eigenaars, de bank en m’n nieuwe bovenburen. Die maken erg veel lawaai. Als zij door de kamer banjeren, dan is het alsof ik naar een basketbal-wedstrijd zit te luisteren maar dan met een 10x zo zware bal.

Mijn vorige bovenbuurman hoorde ik nooit. Nu zijn het 3 jonge mannen die flink actiever zijn. ‘s-Nachts zijn ze stil, dus hebben ze geen invloed op m’n nachtrust. Door de corona zijn ze veel thuis. Aanvankelijk dacht ik dat het door het verhuizen kwam, maar nu het aanhoudt moet ik er iets mee.

Onlangs dacht ik bij Rutte ook dat ie getroffen was door een laag bioritme. Zijn domme foutjes leveren hem flink wat ellende op. Kan ook zijn dat ie de nacht ervoor niet goed heeft geslapen, of beide. De media zoekt dat niet uit. Toch kunnen ze dat doen als ze de precieze geboorte dag en tijd van Rutte weten.

Weet ervan dat Japanse piloten niet mogen vliegen als hun bioritme te laag is. Je kan het dan ook meer als een ‘wetenschap’ zien dan astrologie. Zelf wil ik niet weten wat m’n bioritme is. Punt is dat je er dan rekening mee gaat houden. Ik voel zelf wel aan of ik in een kwetsbare periode zit of niet. Weet ook dat na een dip, 2 weken later weer een positieve piek komt.

Als de maan de aanstichter is, dan moeten de amplitudes (verschillen tussen positieve en negatieve uitslag) in de winter groter zijn. De maan staat dan aan onze kant en heeft dan meer invloed. De zon zal ook zeker invloed hebben. In de winter is het langer donker en worden mensen somberder.

Vandaag las ik wat computerproblemen bij Rianne. Dat deed me denken aan een computerprobleem dat ik 14 dagen geleden had. Dacht even dat die binnen m’n biroritme-verhaal zou passen. Alleen had het dan 28 dagen geleden moeten zijn. Het haalt dus m’n verhaal onderuit of er is nog zoiets als dom toeval, dat zich niet aan enig ritme houdt.

In elk geval schee 14 dagen geleden m’n wifi er opeens mee uit. Kon ‘m niet aan de gang krijgen en hij zag ook geen andere wifi-signalen. Doorgaans zie ik 20 van die signalen in m’n omgeving. Ding schoot ook telkens in de vliegtuigstand. Die zet wifi uit voor als je in een vliegtuig zit. Heb ook nog allerlei Fn-toetscombinaties geprobeerd. Op een laptop kan je daar bijvoorbeeld de helderheid van je scherm mee regelen en bij dit ding de hoeveelheid licht onder je toetsen.

Op de Dell-site zag ik een oplossing. Moest de software van m’n bios en die van de vliegtuigstand updaten en dan zou het wel weer goed komen. Bios wilde niet updaten, die was up to date. De software voor de vliegtuigstand was ook up to date, maar kon ik wel vervangen. Dat hielp helemaal niets.

Nu zit er op dit ding nog 2 jaar garantie van de zaak waar ik hem kocht. Die zaak is op loopafstand (3km) en ik moet toch wandelen. Nam meteen ook maar m’n 10 meter lange ethernet-snoer mee, waarvan beide stekkers lam waren. De reden dat ik de laatste maanden vaker wifi gebruik. En ja met dat snoer kon ik wel gewoon op het internet komen. Maar die rolt er dan steeds uit. Met m’n smartcamera ging wifi ook prima, duidelijk dat het aan m’n laptop lag.

Ik belde niet omdat je bij hen zo terecht kan. Hooguit zou ik even buiten wachten tot de zaak klantvrij zou zijn. Bij aankomst was ie klantvrij, een medewerker stond buiten een broodje te eten. LIep met hem mee naar binnen en legde het uit.

Er verscheen een grote glimlach op z’n gezicht en hij kantelde de laptop, zodat ie m’n zendertje voor m’n muis en de hoofdtelefoonuitgang zag. Meer zit er niet aan die kant.

Dacht ik. Er zit daar een miniscuul schuifje die wel 1 mm naar links of rechts kan. Een hardware vliegtuigstand schakelaartje, die alleen in de duurdere laptops zit. In mijn vorige zat ie in elk geval niet. Kortom zo klaar. Had ie me ook door de telefoon kunnen vertellen als ik hem even had gebeld.

Maar nu kon ie ook meteen 2 nieuwe stekkertjes aan m’n ethernet snoer zetten en liep ik zeker niet voor niets. Of eigenlijk wel, want ik hoefde niets te betalen.

Best dom dat bij het openen van de vliegtuigstand op je scherm niet ziet dat de hardware schakelaar in een bepaalde positie staat of dat Dell niet even aangeeft dat zoiets ook nog bestaat.

Ik weet wel wat er mis is gegaan. Door het lawaai van de bovenburen sluit ik vaker m’n boxen aan. Zeker bij zo’n mooi programma als Matthijs draait door. Op enig moment zal ik de koptelefoonplug een keer net iets er naast hebben gestoken, waardoor het schakelaartje van stand is verandert.

Geeft maar weer aan dat fouten voor nieuwe fouten zorgen. Een fout komt dus nooit alleen en door even een time-out te nemen (tot 10 tellen of een nachtje er over te slapen) kan je zo’n negatieve spiraal doorbreken. Had ook iets geweest voor Rutte.

Advertentie

Geplaatst op 2021-04-09, in Alkmaar, Kiesmatig, Overmatig, Webmatig, Woonmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. ik vind het een heel mooie variant op mijn stelling: sommige problemen lossen zichzelf op

 2. Ik ben ook niet zo’n type dat gelooft in horoscopen en aanverwante zaken.
  Bioritme kan ik me n.a.v. gedraaide nachtdiensten in mijn jonge jaren wel iets bij voorstellen. En toch heb ik vaak gedacht dat volle maan zijn invloed niet miste, bij drukte op de kraamafdeling en later in mijn loopbaan nachtelijke onrust in de psychogeriatrie.

 3. Van bioritme en horoscopen trek ik me niets aan, computers moeten het daarentegen altijd gewoon doen…

 4. Nou heeft je computer weer géén last van bioritmes, dus dat voorbeeld zie ik dan maar even los van de rest ;-)

 5. @Kitty: De storing van m’n laptop kwam door menselijk ingrijpen. Ik had dus dat schakelaartje per ongeluk omgezet door de luidsprekerplug iets naast het gat te steken. Als m’n bioritme positief is dan maak ik dat soort foutjes niet. ;-)

  Maar ook bij het ‘oplossen’ liet m’n scherpte het afweten. In plaats van te zoeken bij Dell had ik ook even naar de zijkanten en onderkant van m’n laptop kunnen kijken en was dat gevalletje me misschien wel opgevallen.

 6. Astrologie houdt geen rekening met de werkelijke stand van allerlei hemellichamen, dus kan ik dat niet serieus nemen. Maar invloed van licht en aantrekkingskracht van alles om ons heen lijkt me heel aannemelijk. Ik las kortgeleden – weet niet meer waar – dat ons slaapritme wordt beinvloed door de maan. Bij volle maan zijn we wakkerder en slapen we korter. Zelfs als we van de maan niets kunnen zien.

 7. Wat vervelend van je bovenburen Ximaar. Is daar nog wat aan te doen denk je?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: