Apr-17: Citroën en A-Ford

Enkele weken geleden was het prachtig weer. Dus bedacht ik een rondje te fietsen om 2 dingen in de omgeving te bekijken. Wilde naar de Oude Veert in Sint Pancras en aansluitend naar de kapotte Rekervlotbrug. Dat laatste kon niet direct. De weg er naartoe was in onderhoud en zelfs gesloten voor fietsers.

Dus fietste ik een stukje om en dat had een leuk voordeeltje. In een uithoek van Koedijk stond een prachtige Citroën Traction Avant uit 1938 voor de schuur/garage. De bezitter stond met iemand te praten. Natuurlijk mocht ik wat foto’s maken en kreeg een kleine rondleiding langs een paar zeer bejaarde eenden.

Eigenlijk wachtte hij op iemand. Die kwam een minuut of 5 later met een A-Ford uit 1930. Zag er ook uiterst fraai onderhouden uit. Kortom een soort pop-up en vrijwel particulier museumbezoek. Met als ‘nadeel’ dat ik de fotopagina’s voor Citroën en Ford een beetje anders heb moeten indelen.

Citroën heb ik nu in voor en na 1953. Bij Ford werd zo’n datumgrens nix, dus daar heb ik de T-Fords apart gezet van de andere Fords. O ja en een week eerder kwam ik een mooie cabrio-snoek tegen, die nu bij de Citroëns na 1953 staat.


Advertentie

Geplaatst op 2021-04-17, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Blijf mooi om te zien.

  2. Zo krijg je een leuke verzameling. Die heb ik ook wel, maar nooit ingedeeld.

  3. @Sjoerd: Ik heb nogal last van indeleritis. Met vakantiefoto’s is dat eenvoudig, gewoon op volgorde van tijd. Bij oude auto’s wacht ik tegenwoordig tot ik er een aantal van 1 merk heb en zet die bij elkaar. Soms worden het er teveel en dan vind ik een 2e pagina op z’n plaats en dan krijg je het ‘probleem’ wat zet je bij wat. Als er meer foto’s komen kan dan de huidige indeling zo weer veranderen. Mogelijk verdwijnen dan ook een paar minder interessante zoals nu het geval met een Ami-bestel.

    Van fotocarousels hou ik niet (krijg ik zo’n dia-avondgevoel van), zeker niet degene waar je op moet wachten. Bij 20 foto’s werkt dat zeker niet meer prettig en vaak kan je er geen link onder plaatsen.

  4. Die Godin Break vind ik het mooist. Ik vind cabrio’s wel mooi, maar het rijden erin vind ik niks.

  5. Ze zijn prachtig inderdaad! Ik heb niets met auto’s maar zulke modellen van vroeger kan ik dan weer wel waarderen.

  6. @Nicole: Bij mij is dat niet veel anders, ik heb niet eens een rijbewijs.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: