Apr-20: 1mensprak 04

Met maccaroni en snert leek me dat wel een beetje voor de hand liggen dat het woord ‘Minestronesnert‘ op zou duiken. Op dit punt dus geen punten. Deze uitvoering was voor mijn doen behoorlijk sober. Naast het kleinste blikje snert en een half kopje maccaroni heb ik er ook wat rookworst, ui, water en chiliconcarne kruiden aan toegevoegd. Die kruiden doen niet mee, maar voor het water heb ik een halve punt gerekend. Zonder water is het me echt te dik. Vaak doe ik er nog iets anders bij, maar de ui was duidelijk groter dan ik dacht.

Uitslag gokronde 4: Na 4 gokrondes
1. Marieclaire 2,0  1. Marieclaire   11,0
3. Staartje  1,5  3. Staartje     6,5
3. Sjoerd   1,5  3. Bertie      6,5
3. Jan Kr.   1,5  3. Jan Kroosenbrink 6,5
3. Bertie   1,5  5. Sjoerd      4,5
6. Dhyan    1,0  6. Dhyan      4,0
           7. Koen       3,0
           7. Bytheway     3,0
           9. Fruttekoek    2,0
          10. Hanneke     1,0

Bereiding
Je kan dit met 1 pan redden. Komt omdat ik wat rookworst over had van een voorgaande maaltijd. In het blikje snert zit ook rookworst, maar dat stelt niet veel voor. Het haalt volgens mij nog geen 30 gram. En dan heb ik het over een blikje Jumbosnert waar iets meer worst in zit dan bij de unox-variant.

Het vangt aan bij het bereiden van de maccaroni. Moet onder het water 8 minuten koken. Ik vind in dit geval 6 minuten voldoende. Dan giet ik het af en gooi ik de snert, water (half blikje) ui en rookworst erbij. Dat laat ik nog een minuut of 3 doorpruttelen. Bij haast kan je ook 2 pannen gebruiken, 1 voor de snert en 1 voor de maccaroni. Daarna heb je dan wel meer afwas.

De blikjes snert van 300 ml voldoen voor mij prima. Er zijn ook zakken van die maat. Kost meer, is zeker niet beter qua samenstelling en die snertzakken zijn slechter voor het milieu. Via grijs worden ze verbrand. De lege blikjes worden uit het grijs gevist en gerecycled.

M’n minestronesnert kent veel uitvoeringen. Vaak eet ik het als ik wat rookworst over heb. In plaats van maccaroni snipper ik er ook wel eens een paar kruintjes (brood-uiteindes) in of bami, pannekoek of aardappel danwel rösti. Vaak voeg ik er wat mexicaanse roerbakgroente aan toe. Maar het kan ook andere roerbakgroente zijn waar ik nog een restje van heb. Moet wel oppassen dat ik niet teveel maak.

Moksoep was ook een goede naam. Ik doe het meestal in een mok, dat is achter de PC veiliger dan in een bord.

Advertentie

Geplaatst op 2021-04-20, in Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Och, een gedeelde tweede plek doe ik het voor.

 2. marieclaire

  Dat klinkt allemaal niet echt lekker hoor.

 3. @Marieclaire: Toch smaakte het me prima. Maar smaken kunnen natuurlijk verschillen. Hier zit weinig suiker of zout in. De smaak wordt bepaald door de erwtensoep en zelf gooi ik er vaak wat pittige kruiden bij.

 4. Ik vind het heel creatief Ximaar zoals je dingen met elkaar mengt. Ik ben zelf wat dat betreft maar een saaie kok, die zelden wat durft uit te proberen.

 5. @Nicole: Maar jij kookt voor een kritisch gezin. ;-) Ik ben zelf alleen de dupe als het nix is.

 6. Inderdaad, smaken verschillen.
  Hoeveel ik ook van de vettent houd, dagelijks warm eten doe ik liever vers, puur voor de smaak. Het is wat meer werk dan een zakje openknippen meer niet veel. ☻

 7. …maar niet veel.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: