Mei-12: Papegaai(-mobiel)

Een paar dagen terug liep ik over het stationsplein opzoek naar Mars of dergelijke wikkels. Niets van dat alles. Ander zwerfvuil lag er net zo min. Aan de ene kant jammer, want zo loop ik mooi voor nix. Aan de andere kant natuurlijk prima. Of mensen eten het niet, of ze gooien hun afval netjes weg of iemand houdt akelig vaak het stationsgebied schoon.

En natuurlijk liep ik niet voor niets. Ik loop dagelijks een paar rondjes en voel me daar goed bij. Deze keer liep een Brit achter me. Dwz ik hoorde hem Engels spreken en toen ik omkeek had ie het tegen z’n papegaai. Een flink lang beest dat netjes op z’n schouder bleef zitten. Ik week een beetje uit en liet hem voorbij lopen, om zo van achter een foto te nemen:


Nu ik de foto zie merk ik dat de kleuren van de papegaai prima samengaan met de huisstijl van de NS. Toen zag ik de foto nam zag ik dat nog niet. Ik vroeg aan de man of de papegaai alleen Engels verstond. Maar het bleek dus dat de man zelf een Brit was en zijn Nederlands was zeer matig. Vertelde hem netjes dat ik een foto had gemaakt en vanzelfsprekend vond ie dat prima. Anders ga je niet op zo’n publieke plek met een papegaai op je schouder lopen.

En waar ik voor vreesde gebeurde. Al snel kwam er iemand van de andere kant die de man met papegaai van de voorkant op de foto nam. Heb dus maar m’n hand opgestoken en ben doorgelopen voordat er nog meer van die figuren op zouden duiken.

Een paar jaar eerder nam ik de foto hieronder:

Een fiets met kooi waarin dagelijks 2 grijze papegaaien naar het Kattencafé wordt gereden. Op de achtergrond zie je 1 papegaai in de papegaaienhoek. Die is gescheiden van de katten. Katten zijn linke beesten, maar volgens mij leggen ze het af tegen een papegaai.

Ben er vaak langs gelopen en zag ook vaak deze fiets staan. Miste echter steeds het moment dat ze in de kooi zaten. Zag wel 1x de fietsster met papegaaien voorbij fietsen, maar toen was ik weer te laat met het maken van een foto. In de afgelopen maanden was het Kattencafé dicht en bleven dus ook de papegaaien thuis. Mocht het me wel lukken om een gewenste foto met die beesten in de papegaaimobiel te nemen, dan vul ik natuurlijk dit bericht aan.

Advertentie

Geplaatst op 2021-05-12, in Alkmaar, OV-matig, Rijwielmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Het zijn mooie beesten, maar eigenlijk moeten ze vrij kunnen vliegen…

  2. Mooi beest met een indrukwekkende staart.

  3. Meestal is het kat in het bakkie! Nu dus niet.

  4. @Bytheway: In dat kettencafé is dat duidelijk wel het geval, zie m’n eerdere bericht: https://ximaar.wordpress.com/2019/06/03/jun-03-kat-int-bakkie/

  5. @Sjoerd: Misschien laat deze man zijn papegaai af en toe vliegen. Weet ook dat ze in gevangenschap 25% ouder worden. Maar later bedacht ik ook dat ik het beest niet heb gehoord en dat ie wel erg stil zat. Zal toch geen opgezette papegaai zijn? ;-)

  6. Wat een bijzonder gezicht, en wat leuk zeg! En netjes inderdaad dat je het tegen die man zei.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: