Jun-09: Ximaar Actueel

Dat gebeurt niet vaak en ik doe ook m’n best om niet mee te lopen met het nieuws. Lees daar maar de krant voor, al dan niet online. Toch had ik gisteren pardoes een actuele foto gemaakt. Ik liep tijdens m’n middagrondje door Overstad en langs het politiebureau. Daar viel m’n oog op mannen in veiligheidskleding die de Union beklommen. Een mal schuitje uit IJmuiden waar ik nooit iemand op zie.

50 meter verder zag ik de oude brandweerauto langs de Kanaalkade geparkeerd. Die bootbeklimming leek me daaardoor eerder een soort (ludieke) oefening. Voordeel was wel dat ik dat AA-Fordje van de andere kant op de foto kon zetten. De kant waar een dikke aanvoerslang ligt. Moest even de weg op voor een foto, maar met het weinige verkeer was dat geen probleem.

Liep daarna verder en kwam later dat brandweerautootje achteruitrijdend op het Canadaplein tegen. Die foto is een beetje bewogen. Dwz niet de achtergrond, maar de voorkant van het voertuig:

Schijnbaar bewoog ik niet op een goede manier met het autootje mee. Her en der maakte het ding flinke knallen.

Die avond las ik op twitter dat Emile Roemer, onze tijdelijke burgemeester en hoofd van de veiligheidsregion Noord-Holland Noord afscheid had genomen van de brandweer. Ik bekeek m’n foto’s nog wat beter en zag er zowel Roemer als dhr Taneja (o.m. hoofdcommandant brandweer) op de foto stonden. Heb digitaal op dat stukje ingezoomed en onder het twitterbericht geplakt. Daar werd door beide heren met een like op gereageerd.

Als ze een betere en completere foto willen dan kan dat altijd. Helaas stond de brandweerwagen in de schaduw en niet mooi in het zonnetje. Achteraf begrijp ik ook dat dhr Roemer met dat autootje van de Kanaalkade naar de Vest is gebracht. Alleen heb ik dat nooit gezien omdat ik een andere kant om liep.

Maar goed, ik heb nu een betere foto van het AA-Fordje en die staat nu op m’n A-Fordpagina. Toevallig staan de burgemeester en brandweercommandant daar nu ook op, maar dat zullen ze vast niet erg vinden.

Advertentie

Geplaatst op 2021-06-09, in Alkmaar en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Leuk dat Fordje, zo heb ik er nog geen in mijn archief.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: