Jun-12: Brandweer Vervolg

Eergisteren ben ik sinds anderhalf jaar weer eens buiten de provincie geweest. Treinen met een mondkapje vind ik nog steeds nix. Gelukkig ging ik niet verder dan Baarn. Ik had een wandeldagje bedacht waar ik later nog op terug kom.

Eindigde in Baarn op een ruim en verlaten terras in de schaduw. Zat daar aan een obscure oven-kaas-groente-patatmaaltijd en een biertje. Na 17km lopen leek me dat wel wat. Niet veel later kwamen 2 mannen 2 tafeltjes verderop zitten. Na 1 biertje verdween de eerste en bleef de andere zitten. Daar raakte ik mee aan de praat.

Ik vertelde hem van de brandweerauto-foto, waar plotseling ook burgemeester Roemer op te herkennen was. Waarop hij zei: ‘Een paar 100 meter verder hebben we ook een mooie oldtimer in de brandweerkazerne staan.’ Hij wist niet het merk.

Na nog 2 biertjes liep ik die kant op. De blauwe brandweervlag verraadde het gebouw, waar ook de politie in gehuisvest is. En idd een oude brandweerwagen, die helaas door het plexiglas lastig te fotograferen viel. Was exact dezelfde AA-Ford uit 1931, die ik dus 2 dagen eerder in Alkmaar zag. Alleen was deze voorzien van veel meer glimmende toeters en bellen. Stond ook een heel verhaal bij.

Het werd dus maar eens tijd voor een foto-pagina met allerhande brandweermaterieel, dat ik eerder op de foto gezet heb. Zo heb ik enkele jaren geleden een Chevrolet in de kazerne van Roosendaal gefotografeerd en net als een DAF (met neus) in Bergen heb ik daar nooit iets mee gedaan. Foto’s door glas nemen is niet mijn specialiteit en al helemaal niet als dat glas plastic is.

Eerder heb ik CrashTender en VW-bus tijdens Alkmaars Ontzet gefotografeerd en een Magirus en stoommachine-aangedreven brandweerpomp in Limmen. Staat nu allemaal op deze foto-pagina.

Advertentie

Geplaatst op 2021-06-12, in Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Het al mooi dat dat materieel niet richting sloop is gegaan.

  2. Leuke foto’s. Ik laat ze ook aan mijn zoon zien. (brandweerman)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: