Jul-01: Bier- oder TierGarten?

Sinds een dag of 10 zie ik weer een serie kunstwerken op de westelijke Stadswal tussen de Bergerbrug en de Heilooerbrug. In 2018 zag ik een vergelijkbaar iets. Ik heb een fotopagina gemaakt in chronologische volgorde. Dwz ik zag zo’n 10 dagen geleden dat ze een flinke adelaar ophingen. Niet gek, het ding hing in mijn looproute naar de supermarkt.

Een dag later zag ik een vos op een balk boven de Singelgarage (die bijna weer open is) drijven.

X1 heeft weinig met deze alternatieve dierentuin van doen. De rand van het gele bord rechts reflecteerde de zon op de boom links. Een onbedoeld kunstwerk van een gemeente-ambtenaar die graag borden plaast.

Bij 10 zie je wat andere verkeersborden. Op diverse plekken stonden borden dat het verboden was om kinderen te voeden of dat je op moest passen voor loslopende mensen.

Items 4 en 6 heb ik nog niet gezien. Ik vraag me af of die nog komen. Met 7 ging het flink mis. Een soort metalen kast met daarin een elektrische motor. Het heeft er een dag half afgebouwd gestaan en ik zag ze er een middag aan prutsen. Had iets te maken met vandalisme en het leek me nogal storinggevoelig voor een plek in weer en wind. Na 2 dagen was ie weg.

Nummer 1 bij de Grote Kerk betrof een industriele robot in een zeecontainer die steeds een zelfde kort programma afwerkte. Leek mij een gevalletje uitzichtloze quarantaine. Deed me denken aan een foto die ik in 2019 maakte van een robot in quarantaine.

Dat ding stond destijds stil in de Bloemenbuurt. Wist toen niet wat ik met die foto moest en nu na anderhalf jaar coronagedoe past ie mooi bij deze openlucht tentoonstelling.

‘Tiergarten’ vind ik een rare naam. Ik had eerder voor het internationalere woord ‘Zoo’ gekozen. Tenzij het de bedoeling is om bezoekers op te warmen voor een aansluitend bezoekje aan de Biergarten op foto X2, die ‘toevallig’ net na het einde van de looproute is.

Meer info is te vinden op https://www.kunstuitleenalkmaar.nl/tiergarten

Advertentie

Geplaatst op 2021-07-01, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ach het beestje hoeft maar een naam te hebben… Die Aquascoop heeft wel wat. Mooie fotoserie ook.

  2. Die borden voor een vogelkijlkpunt vin dik wel verontrustend. Zijn die serieus bedoeld? Mag een mens niet eens meer zelf uitmaken waar hij naar vogels kijkt? Geen wonder dat zoveel Nederlanders opstandig worden.

  3. gave dialoog tussen Emigrant en Hooymeier!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: