Jul-04: Rollsplitt

Dat is het Duitse woord voor de slijtlaag die enkele dagen geleden aangebracht is in de Fritz Conijntunnel, de drukste fietstunnel van Alkmaar:

Waar zit het verstand van Stadswerk072? Eigenlijk wordt die ellende alleen toegepast op parkeerterreinen waar auto stilstaan. Op wegen zie je het vrijwel nergens meer en op fietspaden hoort het al helemaal niet. Fietsers kunnen dit niet inrijden. Er is niet eens een verkeersbord voor, ‘helaas’ mogen auto’s niet door deze tunnel:

Optie 1 t/ 3: gebruik het niet!
Optie 4: Wals het meteen in en veeg daarna de restanten weg. (Is natuurlijk ook niet gebeurd.)

Roglic lag flink open na een val in Bretagne. Ging met 50km/h onderuit. In deze zwaar vernaggelde fietstunnel is een snelheid van 10km/h voldoende om meer schaafwonden op te lopen.

En dan te bedenken dat Alkmaar mee wil doen aan de Fietsstad-verkiezing. Met de blunder op het Scharlo en de aankomende blunder op de Laat-West (kom zeker nog een keer op beide terug) en nu weer dit, gaan we ruim onderaan eindigen.

Misschien is het iets om de Tour de France net voor deze fietstunnel te laten starten. Hun ASO-organistaie houdt wel van een dergelijke ‘uitdaging’.

Advertentie

Geplaatst op 2021-07-04, in Alkmaar, Fietsen en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. antwoord: Als er een keertje te weinig nieuws is voor het journaal, vullen ze het aan met jouw verhaal over Rollsplitt in fietstunnels en tunnelvisies in het algemeen

  2. Goedendag, bedankt voor deze melding. Het is idd bekend bij ons dat er teveel split lag en hebben ook al een groot deel afgezogen. Vandaag gaan we nogmaals met de aannemer schouwen. Als u op de hoogte gehouden wilt worden, kunt u ons daarvoor even een DM met uw persoonlijke gegevens sturen.

  3. @Anoniem: Het IP-adres is van de gemeente Alkmaar, toch vermoed ik dat u van Stadswerk072 bent. Prima dat er iets aan wordt gedaan. Het is alleen vreemd dat er zomaar weer eens voor spit is gekozen. Er zijn de laatste jaren veel fietstunneltjes en wegen qua wegdek aangepakt, maar gelukkig niet met spit. Vind dit dan ook onbegrijpelijk.Het is niet in lijn met het huidge Fietsplan van de gemeente en AlkmaarFietst! Welke vakantiekracht bedenkt zoiets?

    Kom er een aantal keren per week langs en hou het zo in de gaten.

  4. Ben er inmiddels alweer 3x langs/door gelopen. Is nog niets aan gebeurd. Dat wordt dus nog weer een weekendje klunen. Zie inmiddels ook fietsers die met de fiets aan de hand over de smalle stoepjes lopen. Met de vele voetgangers is daar eigenlijk geen ruimte voor. Daarbij verspreidt het zich inmiddels ook over de stoep. Los split op tegels is ook niet bepaald een aanrader.

    Ellende veroorzaken gaat duidelijk sneller dan ellende oplossen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: