Jul-15: Topotic

Gisteren plaatste Ilja Gort een foto en later een filmpje van zo’n leuk Frans pleintje en hoe daar 14 juli (De Franse feestdag) werd gevierd. Ene Frans reageerde daarop met de vraag ‘Waar is dit?’ Dat wilde ik ook wel weten. Van de wijnboer kwam geen antwoord. Zelf had ik het snel gevonden. Ik kon het dan ook niet laten om dat antwoord onder de vraag van de vragensteller te plaatsen.

Dat antwoord heb ik inmiddels weggehaald. Iets met privacy. Ilja reageerde er niet op en ik vermoed dat hij het niet leuk vond en/of dat ie niet wilde dat iedereen volgend jaar naar dat pleintje gaat.

De 2de vraag van Frans was aan mij; hoe ik dit wist? En dat is de aanleiding voor dit stukje. Ik ben ooit door die plaats gefietst, maar heb dat pleintje toen waarschijnlijk niet gezien. Kan me er in elk geval niets van herinneren.

Het pleintje met gladde marmerachtige tegels en plataan omringd door witte huizen kwam me bekend voor. 20 jaar geledem heb ik op een dergelijk pleintje in Manosque gezeten. Dus even met streetview daar rondgekeken. Vond dat pleintje, maar die was duidelijk anders (krapper) dan die van Ilja.

Leek me ook niet kloppen, aangezien Ilja G ruim 500km westelijker woont. Dus daar even bij de kleine en later wat grotere steden gekeken. Dat leek er niet op. Als er al een pleintje was, dan stonden er auto’s op geparkeerd. Platanen zag ik er in het geheel niet en ook niet van die gladde tegels.

Fotozoeken leverde niets op. Niet alle foto’s staan in Google. Dus maar eens kijken of er een aanknopingspunt was. En jawel op 1 van zijn foto’s stond een cafénaam en die leidde me naar de juiste plaats. Duidelijk in dezelfde regio als Manosque.

(De foto hierboven is van streetview. Als ik die oplaad ik de fotozoek-optie van Google, dan vind ie nog steeds niet de juiste plaats.)

Al met al zal ik er een kwartiertje mee bezig zijn geweest. Om een of andere reden vind ik dergelijk speurwerk leuk. Zal wel te maken hebben met m’n topotic.

Advertentie

Geplaatst op 2021-07-15, in Zwammatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Dat doe ik je niet na.
  Ik heb dan ook die tic niet.☺

 2. Ik probeer ook eerst zelf te gaan zoeken…

 3. Dat heb je knap uitgevogeld Ximaar! Leuk!

 4. Haha Ximaar dat hebben wij dan gemeen. Ik ben een echte speurneus en ik blijf behoorlijk lang doorzoeken tot ik het gevonden heb. Je fietstocht raadsel plekken heb ik altijd geweldig gevonden.

 5. Wel een leuke tic. Al speurend kom je nog eens ergens.

 6. O, is daar een woord voor! Ik heb een topotic. Daar kan ik mee thuiskomen.

 7. Dat soort gezoek heb Ik ook wel, wil weleens uitzoeken waar iets gebeurt is in de regio.

 8. Heb je een link naar foto en filmpje van Ilja Gort?

 9. @Marieclaire:

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: