Jul-23: Park-eren

Een paar jaar geleden zijn hier een aantal ‘Riante Herenhuizen’ ingebreid. Ik vroeg me destijds al af waarom er geen Dameshuizen bestaan. In de breedte zijn ze niet echt riant, wel in de hoogte en diepte en …

… hun extra lange parkeervakken:


Er staan niet bepaald korte autootjes in en toch past er nog een Smartje of dergelijke achter. Dat is natuurlijk erg onhandig dus staat er maar 1 auto per vak.

Het is ook wat strijdig met het vergroenen van de stad. Je kent dat wel straatstenen er uit en gras of struiken er in. Zijn ze verderop marginaal bezig met ‘geveltuintjes‘ van 30 cm. Hierboven of onder valt meer te behalen.

Deze foto nam ik omdat iemand de hoogwerker van de zaak mee naar huis had genomen en die nogal creatief parkeerde:

Advertentie

Geplaatst op 2021-07-23, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Echte heren rijden natuurlijk Bentley, en daarvoor zijn de vakken lang genoeg. Maar dan helaas weer aan de smalle kant.

 2. @Heer Emigrant: Tussen de 2 Volvootjes staat een Audi Q7, die net als de huidige Bentleys van het VW-concern zijn. De Q7 e-tron is een SUV-broertje van de Bentley Betayga. Hebben vrijwel dezelfde afmeting.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Audi_Q7
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bentley_Bentayga

  Gewicht van beide is meer dan teveel. ;-)

 3. Ze hadden zo mooi het trottoir breder kunnen maken. Dit was denk ik de goedkopere oplossing.

 4. Aan de andere kant staan de auto’s zo wel wat veiliger verderaf van de straat.

 5. @Marieclaire: Het is een 30km-straatje, waarbij deze huizen in de flauwe buiitenbocht staan. Het 2 meter brede trottoir langs die huizen wordt om die reden en vanwege de diepe inham voor auto’s niet echt gebruikt. Iedereen loopt aan de overkant, waar best een tegel bij mag. Deze mensen hebben nu een voortuintje van 1,5m. Ze hadden daar best 2 meter aan toe kumnen voegen in de hoop dat ze er iets laten groeien. Maar zo ver ik weet liggen in die ‘tuintjes’ ook vooral tegels.

 6. Betonnen autotuintjes. Echt zwaar overdreven… alhoewel de auto die morgen op mijn site staat er beter in past.

 7. De hele straat omgooien zal jammer genoeg wel te begrotelijk zijn. Ik kan me ook kwaad maken om die betegelwoede in tuinen.

 8. @Sjoerd; De Dodge Charger (die geen stopcontact heeft) is 20cm langer en 5cm smaller dan de Q7 e-tron die boven op de foto staat. Dus ook met zo’n Dodge kan er nog een aanhangwagentje achter. ;-)

 9. Hoe breed zijn die ‘herenhuizen’ dan. Ik woonde in een ‘herenhuis’ van vijf meter breed, Ze hadden zelfs de tussenmuren verdund met een enkele kalkzandsteen van 18 cm breed. De buren woonden bij ons in.

 10. @Dhyan: Dan vallen deze nog wel mee. Net op Google-maps berekend dat ze gmiddeld 6,6m buitenmaat zijn.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: