Jul-31: Zwaar Bewapend

Een paar dagen geleden bedacht ik naar station Alkmaar-Noord te lopen. Dat is geheel vernieuwd. Pluspunt: Er zijn nu liften. Ook goed dat de gewone eenvoudige in/uitcheckpalen zijn gebleven en er niet van die irritante poortjes zijn geplaatst.

Als ik het zo bekijk, dan is het meeste geld in 2 nieuwe platte daken gegaan. Lekker hoog en verder geen beschutting. Daar heb je hier -zo dicht bij de kust in een open gebied- bar weinig aan. Neerslag wordt er moeiteloos onderdoor geblazen. Zeker geen Noord-Hollander die dit verzonnen heeft.

Ik bedacht te controleren op een foutje dat me ooit bij de 3 flutstationnetjes van Purmerend was opgevallen. Helaas was dat nog niet aangebracht. Ik was dus een paar weken/maanden? te vroeg. Kortom dan maar even naar het station Alkmaar (ookwel per abuis Alkmaar Centraal of Alkmaar Centrum genoemd). Het was er nog nooit van gekomen om daar dat leuningprobleempje te controleren.

Kwam ik eerst nog door de Zijperstraat en ben ik meteen maar even door 3 kringloopwinkels gelopen. Station Alkmaar had dezelfde leuningfoutjes, waar ik later vast nog eens op terug kom. Het heeft ook niets met dit verhaal van doen, behalve dat ik wat onlogisch door de stad liep.

Vandaar liep ik naar huis. Halverwege zag ik een vrouw klunzen met haar fiets. Ze had een spinner 3x om de achteras weten te draaien en nu zat 1 van de haken klem in de ketting. Geen beweging in te krijgen. Zelfs ik wist geen oplossing. Meestal helpt het door terug te trappen. Nu dus niet. Ik verwees haar naar de dierenwinkel die vlakbij was. Die man zou vast wel wat gereedschap hebben.

Na wat gedraal (ze vond deze 100 meter te ver) ging ze toch maar met de fiets aan de hand. Nog geen meter verder sprong de haak los en stak er nu aan de achterkant uit. In dat geval heb je alleen maar een schaar of mes nodig om dat ding er af te knippen of te snijden. Maar ook daarvoor leek het me handig om toch maar even naar die dierenzaak te gaan.

Als een Itailaan sloeg ik nog met m’n handen op m’n broek en jaszakken om duidelijk te maken dat ik helaas geen mes of dergelijke bij me heb. Toen ik dat deed voelde ik een grore snoeischaar in m’n rechter jaszak. Triomfantelijk stak ik het ding omhoog en knipte even later de haak er af en trok de rest van de spinner er moeiteloos uit.

De vrouw in kwestie schrok daar een beetje van en zei iets als: “Waar komt dat ding nou vandaan?” En wees eerlijk, mensen lopen niet vaak met zo’n lel in hun jaszak.

Ik heb haar uitgelegd dat dat een foutje was. In mijn ochtendrondje had ik het smalle fietspad naar Heiloo gesnoeid. Doe ik af en toe. Vooral stekelige bramenstruiken zorgen er voor dat soms de helft van dat pad niet te gebruiken valt. Voor mij is het een kleine moeite om het circa eens per maand een beetje bij te houden.

Die snoeischaar was ik bij thuiskomst vergeten uit m’n zak te halen en zo kwam ie nu dus mooi van pas.

(15 jaar eerder was ik zelf het slachtoffer van zo’n spinnerincident.)

Geplaatst op 2021-07-31, in Alkmaar, Fietsen, Zwammatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Zo’n incident is me ook al eens overkomen… Dat kan goed gaan vast zitten.

  2. Grappige situatie. Tegenwoordig schrikken mensen ervan als je iets bijzonders bij je hebt. Ook van heel gewone dingen worden ze vaak angstig.

  3. @Vlierbloesem: Ik schrok ervan dat zij schrok. ;-)

  4. Of had een jochie van een jaar of 12 aangesproken, die hebben tegenwoordig wel een mes op zak. Maar pas dan wel goed op.

  5. Ik stopte ooit bij een benzine pompstation omdat ik de auto van de weg af wilde hebben. Waar ik was wist ik niet, dus vroeg ik dat een automobiliste die naast de pomp was gestopt. Ik had mijn sleutelbos in de hand, want je laat een auto niet leeg staan met de sleutels er in. Ze keek angstig naar mijn sleutels en reed weg zonder te tanken.

  6. LOL. Een mooie combinatie van behulpzaamheid en aan het eind spanning, zo’n meneer met een snoeischaar op zak : )

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s