Aug-03: Honderwagen

Ruim 5 jaar geleden maakte ik deze foto:


In een buitenwijk duwde een wat oudere vrouw deze kinderwagen met een 5-tal hondjes over de stoep. Ik vond dat een vreemd gezicht en vroeg of ik er een foto van mocht maken. Dat vond ze prima. Ze deed een stap achteruit, zodat ze zelf niet op de foto zou komen. Zij dacht waarschijnlijk dat ik die hondjes zo leuk vond. Maar mij ging het meer om het kinderwagengebruik.

Deze opname lag te verstoffen op m’n harde schijf. Tot ik een paar maanden geleden -bij een dierenwinkel- deze honderwagen op de foto zette. Die is een stuk korter en zou je voor een zeer kort kind kunnen gebruiken. Het lijkt me dat deze speciaal ontworpen is voor het vervoer van niet al te grote hondjes. Die vrouw van 5 jaar geleden was haar tijd dus ver vooruit.

In de tussenliggende jaren zag ik dit soort karretjes vaker en het lijkt toe te nemen. Nu is het wel zo dat er niet altijd 1 of meer hondjes in zitten. Ik zie ze ook met reclamefolders of boodschappen en leeg. Verdenk sommigen (vaak vrouwen) zoiets te gebruiken als opstap naar een rollator.

Vijf jaar geleden keek ik er dus nog wat vreemd van op, maar tegenwoordig niet meer. Maar wat nu de lol van deze bezigheid is?

Advertentie

Geplaatst op 2021-08-03, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Een vriendin van mij heeft ook een hondenwagentje, omdat haar hondje blind is geworden.

 2. @Nicole: Heeft die dan geen geleidemens nodig? ;-)

 3. Mijn buurvrouw heeft een gehandicapte en getraumatiseerde hond. Omdat er een achterpoot geamputeerd is loopt de hond slecht/moeilijk. Zij duwt nu een fietskarretje waar hondlief mee wordt verplaatst.

  Diervriendelijke groet,

 4. Wat dacht je van het gemak? Reuzehandig wat je met die karretjes allemaal kan doen, zelfs een klein kind vervoeren.☻

 5. Ik heb zo iemand gevraagd waarom ze dat karretje kocht. Ze vertelde dat ze met een hond de winkel niet in mocht, maar wel als die in een karretje zat.

 6. Dat deed ik 25 jaar geleden al. De wandelwagen van mijn zoontje gebruikte ik om de vuilniszak naar de container te rijden. Kinderwagens worden al “eeuwen” gebruikt om allerlei dingen in te vervoeren. Daklozen/zwervers zie je daar ook wel eens mee lopen met hun schamele bezittingen er in. Of een winkelkarretje. Dat wagentje van de tweede foto kan niet als opmaat voor een rollator dienen, je kunt er je gewicht niet op laten drukken, dan valt het om op jezelf.

 7. Gemak dient de eh…hond.

 8. het is een vorm van “pamperen” In de belgiese Ardennen het “pamperen” van het baasje, die hoeft de stok niet te gooien, en de hond brengt het karretje terug. In Nederland neemt het hondje vaak het heft in handen, er zijn goede uitzonderingen.

 9. Ik zag deze week een van de buurkinderen voortgetrokken worden door 2 van die platsnuitige happertjes. De hondjes hingen hijgend in de halsbandjes. Kind hing als tegenwicht achterover leunend aan de lijnen die aan de bandjes verbonden waren. Dat gaat vast plezierig worden.

 10. @Marieclaire: Ik schreef ‘opstap’. Dwz mijn moeder had boven haar 60ste een beetje meer steun nodig en liep daarom graag achter een kinderwegen of rolstoel. Voor echt rollatorgebruik is het natuurlijk totaal ongeschikt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: