Aug-11: Teruglevering Gas

Volgens Greenchoice lever ik gas terug. Dat is al 2 maanden geleden begonnen. Het gasverbruik voor deze maand was 3 m3. Dat klopt en geldt doorgaans voor de zomermaanden als m’n CV uit staat. Ze hebben echter ook bedacht dat mijn totale verbruik voor dit jaar rond 215 m3 zal zijn. Dat jaar loopt voor alle duidelijkheid van 1 feb 2020 t/m 31 jan 2021.

In dezelfde mail sturen ze deze grafiek mee van m’n verbruik over de afgelopen maanden:


En als je het verbruik van die maanden optelt, dan kom je ruim boven de 215 m3. Het is inmiddels 390 m3. Komt door een redelijk koude winter. Ik heb zelf voorspellingssoftware en die geeft aan dat ik dit kalenderjaar circa 847 m3 ga verbruiken. Om een of andere reden denk ik dat dat beter zal kloppen.

Eind april voorspelde dezelfde Greenchoice dat ik 843 m3 zou gaan verbruiken. Dat kwam dus aardig in de buurt. Dat ze nu de laatste 2 maanden met deze onrealistisch lage schattingen komen zal toch aan een programmeerfout moeten liggen.

Mogelijk komt het vanwege m’n jaarlijkse energieleverancier-overstap, omdat overstappen nu eenmaal loont. Zeker bij een laag energieverbruik. Eigenlijk zou de netbeheerder deze grafieken en voorspellingen moeten maaken, aangezien je niet van netbeheerder kan overstappen.

Advertentie

Geplaatst op 2021-08-11, in Milieumatig, Woonmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ook ik heb soms mijn twijfels bij de statistieken van Greenchoice.

    Nu ik Aardgasvrij woon kunnen ze met mijn aardgasverbruik in ieder geval geen fouten meer maken.

    Vriendelijke groet,

  2. De netbeheerder neemt die moeite niet, omdat je toch aan hun gebonden bent. Ye hoeven geen enkele moeite te doen om klanten te krijgen of behouden.

  3. De netbeheerder levert mij netjes alle gegevens aan die nodig zijn.

  4. @Sjoerd: Bedankt voor de tip. Ik heb bij Liander een account aangevraagd. Ben benieuwd of die het beter snappen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: