Aug-29: Cadillac

Onlangs reageerde de bezitter van een knalgele Plymouth op een 9 jaar oud bericht, dat ik de titel ‘Amerikaanse Slagschepen‘ had gegeven. Dat deed me herinneren dat ik daarna ook nog zo af en toe zo’n gevaarte zag en fotografeerde. Misschien was dat wel iets voor een soort Slagschepen-vervolg.

Maar toen ik door m’n foto’s struinde merkte ik dat ik er teveel foto’s van had. Een luxe-probleem dus. Ik had de langste 4 kunnen kiezen, maar de meeste zijn allemaal even (5,7 meter) lang. Behalve een verlengde versie, die ik op 6,5 meter schat.

Die verlengde komt van Dillinger Coach Works uit New York. Zij hebben een Cadillac DeVille van een extra middenstuk voorzien. Hebben ze ook ooit voor Trump gedaan. Ze bestaan niet meer en ik kan er niets over vinden op wikipedia.

Dat lange ding stond hier op 2 plaatsen niet ver van m’n huis. Die andere 5 Cadillacs heb ik ook tijdens m’n wandelrondjes op de foto gezet. De verste stond op 2km van m’n huis.

De onderste is een veel recentere, om aan te geven dat ze nog steeds grote auto’s maken, maar dan wel een flink stuk hoger.

En dan te bedenken dat ik ook zo’n serie kan maken van Lincoln, Buick, Oldmobile en Chevrolet. Van die laatste had ik al een fotopagina gemaakt, samen met zustermerk GMC. Denk dat ik over een tijdje die 2 maar eens ga splitsen en aanvullen.

Advertentie

Geplaatst op 2021-08-29, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Zoeen met die staartvinnen had een broer, de hele straat liep uit om het ding te bekijken. 😁

  2. Mijn opa en oma en hadden zo’n Chevrolet. Met vleugels. Een lichtblauwe. Geen keuzestress hoor. Deze auto had het enige portier waar mijn oma doorheen paste. Reuma, ziekenhuis, achteraf zinloos gebleken peperdure goudinjecties. Maar wij, de twee kleinkinderen, vonden het magisch. Later kocht mijn pa precies dezelfde. Leuke ritjes dat we hadden. En mijn pa maar plagen met net niet gemiste paaltjes.

  3. Ik had laatst ook een aantal slagschepen op mijn blog. Wat ooit begon als een grap is uitgelopen tot een virtuele garage waar ik al deze auto’s parkeer…

  4. @Sjoerd: Je hebt me op dit gebied zeker aangestoken. Regelmatig zie ik iets langs de weg staan. Kunnen aparte fietsen of handschoenen zijn, maar ook oude auto’s, trekkers, vrachtwagens of bussen. Die kunnen vervolgens erg lang in m’n archief blijven zoals de zalmroze die ik net nog vond. Komt van een eerdere 2 megapixelcamera. Wederom een trouwauto die in dat geval op het Waagplein pronkte. Heb ook nog veel trouwauto’s bij het Stadhuis, maar die zijn hoofdzakelijk Brits. Denk aan MG en Rolls. Heb overigens ook nog een enkele Dodge, Mercury en Studebaker gevonden. Omdat ik vooral over andere dingen wil bloggen, raap ik ze bij elkaar. Van die donker rode Fleetwood had ik 5 jaar geleden een berichtje gemaakt, gekoppeld aan m’n fietstocht die door Cadillac ging. https://ximaar.wordpress.com/2016/11/05/nov-05-cadillac/ Daar heb ik iets kleinere foto’s toegepast die in m’n hoofdkolom passen.

    In eerste instantie begon ik er aan met het idee dat je dergelijke foto’s van me kan lenen voor je virtuele garage. (Dat vind ik nog steeds prima.) Maar ik vond/vind het ook leuk om ze hier op m’n eigen manier te plaatsen.

  5. Hielden ze met het maken van parkeervakken maar rekening met zulke bakken, dan waren mijn portieren nu nog gaaf.

  6. @Dhyan: Datzelfde probleem geldt voor de SUVjes en Tesla’s, waarvan een groot deel ook 2 meter breed is. Door ruimtegebrek in steden zijn parkeervakken vaak uitgelegd op 1,8 meter brede auto’s. Wat mij betreft maken ze 2 soorten vakken voor auto’s kleiner of groter dan 1,7 x 4 meter. Met bijpassend tarief.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: