Aug-31: Niets van gemerkt

Las net dat er 17% meer reclame op TV was. Zou kunnen, maar bij mij is 1,17 x 0 gewoon 0. In de laatste 15 jaar dat ik online kijk heb ik vrijwel geen TV-reclame meer gezien. Ik start de programma’s als het mij uitkomt. Als er wat reclame voor zit, dan schuif ik een stukje terug om iets van het voorgaande programma te bekijken en daarna schuif ik over de reclames heen.

TV-reclames hebben toch geen invloed op m’n consumptiegedrag. Als ik iets nodig heb, dan ga ik zelf op zoek. Als ik niets nodig heb (dat is veel vaker) dan hoeven ze mij niet te storen met reclames. Reclames kunnen op mij eerder negatief dan positief uitwerken. Als voor een product een irritante reclame te vaak opgedrongen wordt, dan koop ik dat juist niet om te voorkomen dat ze nog meer geld verdienen voor nog meer van dergelijke reclames.

Dat laatste komt bij mij dus eigenlijk niet meer voor. Voor het Internet deed ik ook al weinig met TV-reclame. Bij reclames ging destijds het TV-geluid op nul en las ik wat pagina’s Teletekst. Teletekst lezen gaat op een laptop nog veel beter en sneller en doe ik dus nog altijd. Door het beperkte aantal karakters zijn de berichten redelijk kort en zakelijk.

Voor (of beter: Tegen) Internetreclames zijn prima reclame-blokkers zoals uBlock Origin. Raad ik van harte aan. Al was het maar dat we klimaat-, milieu-, verkeers-, overgewicht-, verslavings-, zwerfvuil- en grondstof-problemen effectief op lossen door minder te consumeren.

Advertentie

Geplaatst op 2021-08-31, in Klimatig, Milieumatig, RTV-matig, Shopmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Helemaal eens. Gewone TV kijk ik ook steeds minder. Een rondje zappen en je ziet bijna alleen maar reclame. En de TV bonzen vragen zich maar af hoe het toch komt dat ze steeds minder mensen bereiken.

 2. Ik vind reclame gewoonweg terreur. Het wordt je door de strot geduwd. Het vergalt mijn kijkplezier en ik koop nooit iets waar ik reclame van zie uit principe. Als de reclame begint zap ik door naar een Youtube filmpje en dat hebben ze door, daar begint bij iedere start of onderbreking ook al een reclameblok. Ik ga jouw methode maar eens toepassen.,

 3. Ik zie ook zelden reclame. Tegenwoordig kijk ik veel Netflix, als ik wat kijk.

 4. Als fan van het professionele wielrennen (ja, ik weet het, daar zou wel eens doping kunnen worden gebruikt) zie ik dus wel reclame. Wat helpt is dat ik vaak niet weet waar een bepaalde merknaam voor staat. Pas sinds kort ontdekte is waar de naam van de voorheen Sky-ploeg voor staat. Ja, dat merk horloge van Wim van Est weet ik nog wel, maar ik draag geen horloge meer. De houding juist niet kopen van spullen met een sponsornaam die je kent werkt dus wel, je weet alleen nog niet wanneer precies.

 5. Ik weet wel dat mijn man en ik vaak De grote verhuizing als opname kijken, en dan soms 10 minuten reclame kunnen overslaan. Dat levert best veel tijdswinst op.

 6. Netflix is me te duur. Vroeger keek ik nog wel via KODI maar dat werkt niet meer.

 7. Reclames laat ik aan. Meestal een ramp maar van enkele geniet ik, gespeeld door goede acteurs zijn het miniverhaaltjes al weet ik niet altijd om welk product het gaat.

 8. @Bertie: Er zullen zeker nog fraaie of leuke reclames zijn. Maar die zullen net als voorheen te vaak langs komen. En dan word ik ze toch snel zat.

 9. Op Youtube zie ik gek genoeg reclames die ik ook wel als filmpje zou willen starten. Een mij onbekende muziekgroep, bijvoorbeeld.

 10. Toen onze kinderen jong waren (maar al wel tv keken) was het reclameblok een soort kwis. Als snelste het merk / product noemen VÓÓRDAT het merk/product zichtbaar was.

 11. Ik gebruik ABP en ublocker, werken erg goed. ABP is ook als broswer op de telefoon te krijgen maar blokkeert niet in apps. Ik kijk steeds minder tv, wil ik echt iets volgen dan pauzeer ik ga een half uur wat anders doen en spoel de meuk door. Zenders die dat niet toestaan kijk ik niet.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: