Sep-07: Vier en Vijf

en Dertien. Ik schreef al dat ik zocht naar een ‘huistelwoord’. Zit in een uithoek van Alkmaar en was ik een jaar geleden tegengekomen. Heb daar toen nog met iemand een praatje gemaakt. Foto was nergens meer te vinden. Niet in de bak ongesorteerd of in de bak Akmaar-Hoef waar ie thuishoort. Maar misschien heb ik die foto helemaal niet gemaakt door dat praatje. Gewoon er even naartoe lopen was minder werk en dat deed ik dus gisteren even.

Ik kwam op het idee toen ik deze foto maakte:
Was ook alweer een paar maanden geleden. Is net zo ‘ver’ van m’n huis op circa 2km in de Huiswaard. Wilde meteen maar over beide bloggen, anders blijf ik bezig.

En ja, door al dat zoeken vond ik ook nog deze:
Was eigenlijk een garagetelwoord. Op het huis stond netjes 13. En was, want de laatste keer dat ik er liep was het verdwenen. Mogelijk een nieuwe bewoner die het niet zo’n goed idee vond.

Oeps, ben ik er nog ÉÉN-tje vergeten:
Kom ik bijna dagelijks langs. Dacht ‘m al eerder te hebben geplaatst. Voor meer huistelwoorden kan je op de gelijknamige ‘tag’ hieronder klikken.

Advertentie

Geplaatst op 2021-09-07, in Alkmaar en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Wat leuk Ximaar! Daar had ik eigenlijk nog nooit zo bij stilgestaan. Wat grappig om een getal te schrijven als naambordje/adres.

 2. Grappig.
  Je verwacht navolging maar dat valt hopelijk mee?

 3. Heel leuk, ik woon op 199

 4. Dat muurtje – van vier – vind ik intrigerend.
  Waarom dat toch wel meer moeite kostende metselwerk met hoogte verschil?

 5. @Vlierbloesem; In dat hele buurtje staan een stuk of 20 van dit soort malle muurtjes. Dacht nog even dat je er een fiets tegen aan zou kunnen zetten en dat de inkeping voor het stuur is. Maar dan blokkeer je wel het padje dat er langs loopt. Ook opvallend is dat vrijwel niemand dat muurtje heeft weggehaald, terwijl het koopwoningen zijn. Ik kom er niet zo vaak, maar als ik er kom ga ik toch eens aan zo’n bewoner vragen wat hier de lol van is.

 6. Dat kan vele redenen hebben. Decoratie, een soortement van beschutting, een ietsepietsie privacygevoel gegegeven, een houvast bij het beklimmen van de trapjes, bescherming tegen waterinloop bij geringe overstroming. Om er maar een paar te noemen.

 7. Ik kan er nog wel meer bedenken. Er achter een trap zichtbaar en wellicht voorkom je zo dat mensen op het trottoir er over struikelen. Nog een leuke is, ze hebben er net genoeg stenen uitgehaald om de poten van een grote kast of bed door de verlaging heen te kunnen halen zonder het muurtje te hoeven afbreken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: