Sep-28: Watertorens O-Brabant

Eind-Augustus nam ik weer eens een vrijtreinendagje op. Door de corona heb ik er nog behoorlijk wat over. Het idee was om ‘s-Hertogenbosch en Zaltbommel te bezoeken. Van Zaltbommel wist ik dat er 2 watertorens staan en op wikipedia zag ik dat er in Den Bosch ook 1 staat. En verder zijn het mooie plaatsen om beter te bekijken.

Helaas ging dat niet helemaal door. Er werd weer eens aan het spoor gewerkt en er reden geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch. Dat hoorde ik in de trein die me via Utrecht naar Nijmegen bracht. Dwz ik stapte dus niet in Utrecht over, maar bleef lekker zitten.

Tegenwoordig heb ik een smartphone en via Google-maps vond ik een watertoren aan de zuidkant van Nijmegen. Zou nog wel een stukje lopen zijn. Ergens bij Arnhem keek ik nog eens beter op de kaart. Naast de watertoren stond een vuurtoren. Beide waren namen van appartementengebouwen. kortom geen echte watertoren dus.

Omdat ik Nijmegen al eens goed bekeken heb werd het daar alleen overstappen naar Den Bosch. Maar onderweg vond ik nog wel een watertoren in Oss. Heb daar nog wat meer foto’s genomen van o.m. een stellingmolen. Verder viel me daar de enorme leegstand van winkelpanden op.

In Den Bosch was het een flink stukje lopen. Onderweg ook aardig wat foto’s gemaakt. Met eerdere foto’s voldoende voor een eigen fotopagina. Daar zal het eermaands wel van komen. Vooralsnog nu alleen de watertoren die voor de verandering rechthoekig is.

Na een paar uur dwalen in den Bosch was het nog niet mogelijk om over de rails naar Zaltbommel te treinen. Dus werd het Tilburg. Daar heb ik eerder tevergeefs naar een watertoren gezocht. Met Google-maps in m’n binnenzak ging me dat deze keer niet overkomen. Een fraai exemplaar met een leuk beeldje in het ‘voortuintje’.

Later daar nog in het centrum wat gegegten en terug via Breda, Rotterdam en Haarlem. Bij elkaar 17 km gelopen is circa 20 kilostappen. Het weer begon somber. In Tilburg brak de zon door.

Ik had al een fotopagina gemaakt met Watertorens in Brabant. Die heb ik dus bij deze aangevuld. Ook het overzichtskaartje heb ik bijgewerkt.

Advertentie

Geplaatst op 2021-09-28, in OV-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Die watertoren in Den Bosch lijkt me een aardig pandje om in te wonen.

  2. Even off topic: wie was dat ook alweer die trafo huisjes op de foto zette? Ik zag een mooie op Facebook langs komen…

  3. @Margo: Dan moet je bij Sjoerd van bVison zijn: https://www.bvision.nl/category/trafohuisjes/
    Ik probeer het vooral zelf te fotograferen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: