Okt-28: Zoek de verschillen

Ik koop m’n bruinbrood bij de Vomar. Smaakt goed, is stevig en de sneetjes zijn wat dikker. Eigenlijk weinig mis mee, behalve dat er 2 soorten liggen:

Rond Bruin en Vomar Bruin, met exact dezelfde ingrediënten in dezelfde hoeveelheden. Bij de voedingswaardes is ook geen enkel verschil. Komt ook beide uit dezelfde bakkerij aan de Opaalstraat hier in de Boekelermeer.

O ja, er is toch een verschil. Vomar Bruin is (al enkele jaren) 20% goedkoper. Maar Rond Bruin is vaker in de reclame; 3 voor 2,50 = 0,83 euro per stuk.

Advertentie

Geplaatst op 2021-10-28, in Shopmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Dat is wel erg goedkoop brood. Bij de warme bakker betaal ik €3,50 voor een volkorenmeergranenbrood met pitjes bovenop. Maar het is dan ook heel lekker. En gezond. Zonder palmolie of andere akelige toevoegingen.

 2. De ingrediënten zijn niet goed leesbaar, maar ik zie wel broodverbeteraar en plantaardige olie staan. De beste broodverbeteraar is water. Dat bedoelen ze hier niet. Maar wat wel? Dat staat er niet bij. Bij de vermelding plantaardige olie rijzen mij de haren te berge en krijg ik rode vlekken in de nek. Dat staat steevast voor palmolie. Slecht voor het milieu en hart en bloedvaten.

 3. @Marieclaire: Je moet op Rond Bruin of Vomar Bruin klikken voor een ingezoomde foto. Er staat bij beide raapzaad olie.

  Ze verkoper erg veel broodsoorten, maar zelf hou ik niet van rommel als pitten of erger. Staat op dat brood ook exact wat er in zit of moet je dat gokken?

 4. helaas is er maar een conclusie mogelijk: alle informatie moet je met een korreltje zout nemen

 5. Ik ben (in Mozambique) niet heel bewust bezig met wat er in (bijvoorbeeld) brood zit. Vaak omdat de informatie niet voorhanden is. Ik lees de reacties van MarieClaire over het gebruik van palmolie.
  Wat is er ook alweer mis met palmolie? Heb ik iets gemist? Ik ga wat rond googlen … 83 cent vind ik heel erg goedkoop. Dat zul je dan waarschijnlijk deels moeten invriezen en dat kost ook weer energie (en geld). Eet smakelijk.

 6. Als het maar smaakt.
  Zelf eet ik ook het goedkoopste brood. Wijlen mijn man had het liefste bakkersbrood, lekker donker. Hij wilde niet geloven dat daartoe kleurstoffen werden gebruikt.

 7. Of gebrande suiker.

 8. Nee, maar je kunt het wel vragen.

 9. Ook gebrande suiker heeft niets met granen te maken.

 10. Het is daarom dat ik het noem.

 11. Wat apart zeg! Het enige verschil is inderdaad de prijs.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: