Okt-30: Oplossing Hugodilemma?

Van de 18plussers is 84% ingeënt tegen Corona en 3,5% half. Je mag er vanuit gaan dat die zich ook nog volledig in laten enten en dat daar nog een paar procent bij komt. Circa 2% zal om medische redenen geen prik mogen halen. Blijft er nog 9% over. 1/3de daarvan zal Corona doorlopen hebben en zijn daardoor waarschijnlijk voldoende beschermd. 1/3de zal twijfelen waarvan de helft zich als nog in laat enten. De rest, 4% op het totaal, zal star volhouden dat Facebook, Baudet en de lokale dominee het beter weten.

Dat is dus maar 1 op de 25. Moet je die mensen de ziekenhuizen laten belasten? Temeer omdat 1 coronageval door de lange verblijftijd op de IC 10x zo belastend is als iemand die om een andere medische reden op de IC beland.

Mij lijkt het wel iets om een echte scheiding aan te brengen. Onder ziekenhuispersoneel willen sommigen ook geen prik. Mogelijk gaat dat eveneens om een procent of 4 van het totaal.

Zonder 4% van de IC af en laat daar ongevaccineerden de bewust ongevaccineerden helpen. De kans is groot dar de bewust ongevaccineerden dat zelf ook willen, aangezien ze de gevaccineerden niet vertrouwen.

De 96% van de IC die overblijft kan ingezet worden voor volwassen coronapatienten die zich wel lieten inenten, maar helaas een te zwak immuunsysteem hebben, de 18minners en de overige IC-zorg. Kans is groot dat daar op deze manier voor dat laatste veel meer ruimte is.

Nog een toepasselijke spotprent van Kamagurka, die ik een week later zag:

Advertentie

Geplaatst op 2021-10-30, in Overmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Fokke en Sukke verwoorden het eigenlijk prima…

 2. Ik vind het wat problematisch, want dan ga je groepen zichtbaar maken (brandmerken) en dat mag niet. Omgekeerd mag het dan weer wel. Een groep mag zichzelf wel als groep presenteren. Krom?

 3. Je vergeet dat het vaccin werking verliest. Alle gevaccineerden worden even besmettelijk als ongevaccineerden. De QR code is na een half jaar verlopen. Ik hoop dat dit niet is omdat ze al weten dat het vaccin dan niet meer werkt?

 4. De overheid heeft de zorg ingekrompen uit zuinigheidsoverwegingen en zoals gebruikelijk vechten de zorg behoevenden het met elkaar uit waarom ze verstoken zouden moeten blijven van de benodigde zorg. Ik zou zeggen blame the governement.

 5. @Dhyan: Het klopt dat de o.a. IC-capaciteit in NL te klein is. Bij het vergroten ga je dat terugzien in een hogere zorgpremie.

 6. @Vlierbloesem: Ik was dat niet vergeten, maar vind het los staan van de vraag wat je moet doen aan het grote percentage ongevaccineerden op de IC’s terwijl nog maar een zeer kleine groep zich niet heeft laten vaccineren. Wat op de IC’s beland is hoofdzakelijk 40plus. In die groep is het aantal ongevaccineerden nog kleiner dan ik schetste.

  Op dit moment helpen de vaccinaties voor 95% als het gaat om een ziekenhuisopname en voor 97% als het gaat om een IC-opname:
  https://www.rivm.nl/nieuws/4-op-de-5-COVID-19-pati%C3%ABnten-op-de-IC-is-niet-gevaccineerd

 7. Gemakshalve en correctheidshalve richten de media zich nu op de biblebelt. Alles om te verbloemen waar het echte probleem ligt: in de grote steden waar de helft van de bevolking uit allochtonen bestaat en Marokkanen die weigeren zich te laten vaccineren. Die cijfers zijn inmiddels bekend als je maar goed zoekt. Laten we wel realistisch blijven en het kind bij de naam noemen.

 8. In Duitsland krijgen we binnenkort een booster, blij mee.

 9. @Marieclaire: Schreef ik idd ook over in m’n vorige, meer serieuzer bedoeld, bericht. Heb ook een overzichtskaart gevonden van de stadsdelen in Amsterdam. 2 van de 8 scoren qua vaccinatie net zo laag als Staphorst/Barneveld. Verwacht dat er in Rotterdam een stadsdeel moet zijn waar de score nog wat lager is, maar die info heb ik nog niet opgezocht. Op dit moment gaat het juist weer wat beroerder in Zuid-Limburg. De gemene deler lijkt veel meer het percentage laagopgeleiden. Deze mensen laten zich meer beïnvloeden Facebook, Baudet en bepaalde SGP-dominees. Dat is op te lossen door lokale huisartsen in te zetten. Wordt inmiddels aan gewerkt. Probleem is ook dat mensen met een lagere opleiding meer roken en vaker overgewicht hebben. Dat maakt ze ook kwestbaarder om in het ziekenhuis te belanden.

 10. @Ximaar: De inkrimping ergens van ook in de zorg resulteert steevast niet in verlaging van de premies, de uitbreiding resulteert altijd in verhoging van de premie.

 11. Na een half jaar is de QR code niet meer geldig? En dan? Ik hoop dat we snel een derde prik kunnen krijgen. Ik hoop ook dat we nou eindelijk eens een serieuze regering krijgen die de zaak daadkrachtiger aanpakt.

 12. @Dhyan: Klopt.

 13. @Margo: Ik hoop dat ze ook eens een beter antistoffenonderzoek verrichten. Van Pfizer en Moderna wordt aangegeven dat het bij ouderen niet zo lang helpt. Van Astra Zeneca (wat een andere methode is) lees ik niets. De onderzoeken komen ook uit Israel en de USA. Afhankelijk van de locatie zou het zo wel eens kunnen zijn dat het in warmere landen een sneller verval heeft. Hier wordt ook gezegd dat het voor het krijgen van de besmetting in kracht afneemt, maar voor de hevigheid van de besmetting nog prima werkt. Naast antistoffen is het belangrijk dat je lichaam het virus begrijpt en op de juiste manier er op reageert. In het begin was dat laatste vooral het probleem. Volgens mij zijn de prikken in Israel ook korter op elkaar gegeven. Mogelijk werkt het effectiever als er tussen de prikken meer tijd zat. Maar ook daar heb ik nog geen goed onderzoek naar gezien.

 14. In de UK is er naast de officiele melding van besmettingen ook een melding mogelijk die mensen zelf kunnen doen. Dat gaat op basis van symptomen. De officiele cijfers melden alleen wie is getest en de symptomen heeft van eerdere varianten. De vrijwillige melding meldt ook nieuwe symptomen van nieuwe varianten en komt to veel hogere aantallen.

  Ook wordt in de UK bij elke officieel gemelde besmetting onderzoek gedaan naar de virus variant. Nederland neemt af en toe een steekproef.

  Daaruit blijkt dat in de UK een nieuwe variant een iets andere vorm stekeltjes heeft, die na vaccinatie niet zo goed wordt herkend door het immuunsysteem. Dat verklaart waarom gevaccineerden toch ziek worden. Maar het vaccin helpt nog wel een beetje. Met name tegen hoge aantallen sterfgevallen.

 15. Ik ben blij dat jij eens met cijfers komt. Ik ben ook iemand van de cijfertjes en ook maar eens aan het rekenen gegaan.
  84% boven de 18 + is ingeënt. Stel dat de groep 18 + een kleine 14 miljoen mensen betreft. 16 % niet ingeënt lijkt niet zoveel, maar toen ik de rekensom maakte, blijkt het toch om 2.240000 te gaan, afgerond naar 2 miljoen en dan is dat toch wel veel. Ik maakte me namelijk zorgen dat onder de 8000 besmettingen per dag toch ook een groot aantal gevaccineerde mensen zouden zijn, maar nu ik deze getallen zie, trek ik de conclusie, dat het waarschijnlijk toch veelal om ongevaccineerde mensen zal gaan. Een groep van 2 miljoen mensen zouden dus vooral de oorzaak zijn van de te hoge bezettingsgraad van de IC en andere ziekenhuisbedden.

  Maar wat als blijkt dat mensen die gevaccineerd zijn toch ziek kunnen worden omdat er al lang weer een andere variant is. Daarom zou er veel meer openheid over de dagelijkse besmettingen moeten komen. Geef het aantal besmettingen van gevaccineerde mensen en niet gevaccineerde mensen maar door bij het dagelijkse besmettingscijfer. Evenals bij de opnames in de ziekenhuizen, zoveel mensen met wel een vaccinatie en zoveel mensen die niet gevaccineerd zijn. Van de IC’s wordt het een heel klein beetje bekend gemaakt. Waarom geen duidelijkheid hierover, zolang er geen namen genoemd worden is de anonimiteit gewaarborgd maar er komt wel veel meer duidelijkheid.

 16. @Hanscke: Halverwege staat een diagram van de RIVM waarin uirgezocht is hoeveel mensen per leeftijdgroep wel of niet gevaccineerd in de maand september in het ziekenhuis (incl. IC) is opgenomen. Onder de 50 jaar stelt dat erg weinig voor. Het zijn vooral 75plussers die niet gevaccineerd zijn. Hoe dat precies kan weet ik niet aangezien de vaccinatiegraad onder de 75plussers juist erg hoog is. Maar er is een deel van hen duidelijk niet gevaccineerd en dat kan komen omdat kinderen, de dominee of iemand anders die ze vertrouwen het hen heeft afgeraden. Er staat ook een link boven naar het rapport. Daarin is te lezen dat ongevaccineerden 33x meer kans op een ziekenhuisopname ten opzichte van gevaccineerden.

  84% betreft de volledig gevaccineerden. Daar komt nog 3,5% bij van mensen die 1 prik hebben gehad en waarschijnlijk wachten op hun 2e of dat mogelijk niet zien zitten. Met 1 prik is er qua ziekenhuis/IC-opname ook een redelijke mate (60%) van bescherming. Het prikken is ook nog niet gestopt. Per week komen er nog 100.000 bij.

 17. Wauw, dat is een scherp verwoorde cartoon, die eigenlijk wel heel accuraat is…

 18. Net een zeer toepasselijke spotprent van Kamagurka toegevoegd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: