Nov-17: Wo ist der Rudi?

Het borstbeeld van Rudi Carell is alweer een paar jaar zoek. Dwz het laatst hing ie hier op de hoek Koorstraat-Lindegracht aan het Gulden Vlies:

Daar was ie vanuit het centrum slecht zichtbaar door een een markies, die er immer voor hing. Sinds 2 jaar is het Gulden Vlies gestopt en staat het er verlaten en verloederd bij. Sinds een paar maanden zijn ze er mee bezig en staan er wat hekken omheen:


Op deze foto is het borstbeeld dus verdwenen en die schijnt in Delft te staan in een depot voor kunst. Ik vraag me af waarom dat nodig was. Waarom is ie niet gewoon teruggeplaatst op de plek waar ie eerder stond, de Rudi CarellPlatzats. Het ‘straatnaambordje’ hangt er nog altijd:

En ook de wegwijzer verwijst nog altijd naar dat plekje:

Puntje is wel dat de ‘schoorsteen‘ -waar ie op stond- is afgebroken. Maar het moet toch een kleine moeite zijn om dat weer even op te metselen.

Advertentie

Geplaatst op 2021-11-17, in Alkmaar, Kunstmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Lijkt me eigenlijk logisch.

 2. Duitse quizmaster zou ik hem typeren. Overigens zijn plaatsen met weinig toezicht nogal gevoelig voor vandalisme. Mogelijk wagen ze zich daar niet aan.

 3. @Dhyan en anderen; Het borstbeeld heeft zo’n 10 jaar op de Rudi Carellplaats gestaan, daarna een paar jaar aan de muur van het Gulden Vlies gehangen en is nu een kleine 2 jaar in Delft in een depot. Ik weet niet van vandalisme. Een paar woningen hebben uitzicht op de Rudi Carellplaats. Punt dat het beeld is verhuisd heeft te maken met de initiatiefnemers van het beeld en mogelijk de maker van het beeld. Zij vonden dat ie op een prominentere plek moest. Zelf vind ik die plek aan het Gulden Vlies niet zo prominent. Door de markies was ie alleen vanaf de zuidkant zichtbaar. En nu ie in een depot staat is ie nog minder prominent dan op de oorspronkelijke plaats, waar nog altijd de wegwijzer naar verwijst.

 4. Arnoud Hugo

  Ik vind die postmortale persoonsverheerlijking van der Rudi niet zo nodig. Op tv deed hij zich altijd zo popi voor, maar in werkelijkheid was het een arrogante en brute klootzak. Ik maakte hem mee tijdens televisieopnamen in de jaren zeventig. Ik begrijp best dat je af en toe even streng moet zijn als de hele show om jou draait, maar zoals hij alle medewerkers in de studio afbekte en voor rot schold was buiten elke proportie. Volkomen onnodig.

 5. @Arnoud H: Je vindt het dus wel prima dat ie al een tijdje in het depot zit. ;-)

  Ik heb hem alleen op TV gezien en ontving geen RTL-Duitsland of Radio Bremen. Heb dit soort verhalen vaker gehoord. Daarbij rookte die en dat zijn voor mij ook extra wappiepunten.

 6. Ik zeg: omsmelten die kop! 🤣

 7. Niemand heeft het eeuwige leven, ook niet als borstbeeld. Misschien wil Duitsland het nog een poosje ophangen? Ik heb ook gehoord dat het niet een heel aangenaam mens was, maar hij mag voor mij wel teruggeplaatst worden op het pleintje. Als cabaretier was hij toch een bijzonder mens. Mijn vader noemde hem altijd Rudi Karel, ooit ontstaan toen hij een keer aangeschoten (zeer zeldzaam) van een serenade brengen met het muziekkorps en even op bed wilde liggen maar we hem moesten roepen als Rudy Karel op tv begon.

 8. Dit zegt Wunderweib.de over Rudi Carrell:

  “Ich bekomme immer noch Todesangst, wenn ich an ihn denke. Er war der kälteste Mensch, dem ich je begegnet bin”, sagt zum Beispiel Kollegin Beatrice Richter (70). Vor jeder Sendung übergab sie sich. An den miesen Umgangston erinnert sich auch Marijke Amado (65), Assistentin in seiner Show “Am laufenden Band”. Und Jochen Busse (78, “7 Tage, 7 Köpfe”) sagt: “Rudi war der Mann mit dem schlechtesten Benehmen, den ich je kannte. Es herrschte ein Klima der Angst.”

 9. Gisteren deze binnenplaats bezocht, der Rudi ist noch immer verschwunden.

 10. @Dhyan: Je laatste reaxi was in de spambak beland.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: