Nov-22: Rondje Gouda

Ik was al eens eerder in Gouda geweest als onderdeel van een fietsrondje. Eind-september besloot ik in de trein om eerst maar eens Gouda wat beter te bekijken, maar dan te voet. Het zou redelijk weer worden met wat zonneschijn, maar in Gouda was daar helaas nog niets van te merken.

Toch had ik een mooie zwerfwandeling met teveel foto’s. Heb besloten om dat in 3 afleveringen te plaatsen. Eerst maar de ‘gewone’ foto’s. Over enkele dagen wat andere foto’s, die een gemene deler hebben. Ik heb de foto’s in loopvolgorde geplaatst. Geeft maar weer aan hoe ik van hot naar her loop en ik binnen no-time een kilometer of 8 onder de schoenen had.

Dhyan had het dus goed ‘gegokt’. Mogelijk woont hij in (de buurt van) Gouda, of is ie er vaker geweest. Ik vermoed dat hij de huizen ‘Achter de kerk’ herkende. Vond dat een leuk plaatje, dat je ziet als je in de deuropening van de Sint Janskerk staat. Een lel van een kerk, die omgeven is door huizen en daardoor lastig op de foto te zetten.

Heb de kerk zelf niet bezocht aangezien ik wilde wandelen. Bij regen was ik wel naar binnengegaan en had ik misschien nog een of ander museum bezocht. Maar ja, het bleef droog.

Heb dus een paar uur gelopen en een oliebol genuttigd. Er was ook kermis, maar daar ben ik behoedzaam omheen gelopen. Behalve dan voor een foto van hun mooie stadhuis dat midden tussen de kermisattracties stond.

Opvallend was het grote aantal rijkelijk versierde ornamenten boven poortjes en deuren. Zag ook nog ander fraai spul, waarover later dus meer. Maar opvallend genoeg heb ik niet 1 uithangbord of uithangobject op de foto gezet. Ze zullen er vast geweest zijn, maar mij vielen ze niet op.

Advertentie

Geplaatst op 2021-11-22, in Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Ik had geen echt flauw idee…

 2. Mooi. Vooral ook jouw oog voor detail.

 3. Mooie foto’s van een prachtige stad. De foto van de kerk met melkbussen op de voorgrond is heel goed gelukt.

 4. Ik ben, zo ver ik me kan herinneren, nooit in Gouda geweest. Ik ben gewoon lang bezig geweest met zoeken, ik ben een echte speurneus en vind dat leuk.

 5. @Dhyan: Ik vind het zelf ook leuk, maar mag nooit bij mezelf meedoen. Gelukkig plaatste Sjoerd nog zoiets een week geleden en heb ik alle soorten lantaarnpalen in Zuid-Limburg bekeken. Toen ik de plaatsnaam (waar ik nog nooit van had gehoord) nazocht kwam ik op een ouder blogbericht van Sjoerd uit.

 6. Gezellig die oliebol! Die viel mij vooral op in september : ) Maar ze zijn natuurlijk ook altijd lekker.

 7. Ik ben ook nog nooit in Gouda geweest. Staat nog wel op mijn lijstje

 8. Gouda, fraaie stad. Als je er nog eens komt dan toch de kerk doen, De Goudse Glazen zijn beroemd. Wat betreft de objecten, ze zijn er sterk in kaas. http://ferrara-openronddedeur.blogspot.com/search/label/kaashandel je ziet er hier maar eentje, maar er zijn er meer in Gouda.

 9. Aan die kaaswinkel hangt nu een eenvoudige ronde kaas op het hoekje met daarop Gouda in zwarte letters. Vond het niet zo mooi. Toen m’n oog op de melkbussen achter dat zaakje viel heb ik daar een foto van genomen.

 10. @Hanscke: Elk uur laat de NS een directe trein tussen Leeuwarden en Gouda rijden. ;-)

 11. @Nicole; Mogelijk had die oliebollenkraam te maken met de kermis, alhoewel ie niet bij de kermis zelf stond. Hier in Alkmaar lijken de oliebollenkramer (net als de vallende bladeren en paddestoelen) een maand later. Sinds 1 november heb ik er 2 op loopafstand en nog eens 3 als ik een stukje verder loop.

 12. Gouda is zeker een aanrader!!

 13. Mooie stad zo te zien, kan ook weleens een keer naar toe gaan.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: