Nov-28: Schoenhangen

Dit setje schoenen nam ik zo’n 9 maanden geleden op de foto:


Bijna net zo lang geleden trof ik een setje gele plastic klompen onder een groot reclamebord voor de A9-rijders:

Die zijn inmiddels weg. Geen idee wat de bedoeling was.

De bovenste schoenen in De Hout hangen er nog altijd. Ik loop er vaak langs. Bij die plek tref ik zo af en toe een man van mijn leeftijd of wat ouder. Aanvankelijk groette ik alleen en kreeg wat gegrom terug. Om dat ie me wat vaker zag stak ie later z’n hand op en begreep ik dat ie het goed bedoelde.

In het park zie ik ook regelmatig mensen met wat problemen, die niet zoveel verder in de nachtopvang zitten. Bij ‘gegrom’ denk ik al snel ‘oppassen’. Punt was dat er altijd een fiets naast deze man staat als ie er zit. De nachtopvangers komen doorgaans te voet.

Wat later begreep ik dat deze man gewoon enorm doof is. Als ik nu langs loop, dan grijpt ie naar een binnenzak en haalt dan een hoortoestel tevoorschijn. Kan dan prima met hem praten. Zo begreep ik dat zijn vrouw 1 (of 2?) jaar geleden is overleden en op een begraafplaats in De Hout ligt.

Laatst wees ik een keer op de schoenen, dat ik dat wel grappig vond. Toen vertelde hij dat die schoenen van hem waren. Hij was er mee naar Compostela gelopen na de dood van zijn vrouw. Nu begreep ik ook waarom ie altijd op hetzelfde bankje zit, een beetje schuin tegenover z’n eigen schoenen.

Het lijkt me wel wat om een klein sinterklaascadeautje in 1 van de schoenen te stoppen. Punt is alleen dat ik hem de laatste maand daar niet heb gezien. Er is een kleine kans dat een ander het er uit pakt, maar daar zit ik niet zo mee.

Advertentie

Geplaatst op 2021-11-28, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

  1. Wat mooi…..

  2. na de inzet om met succes tot een gesprek te komen, zou het jammer zijn dat het plots stokt

  3. Wat mooi, Ximaar

  4. Heel bijzonder :)

  5. Die man moet nog even bijkomen… En op zijn eigen wijze.

  6. Ontzettend mooi verhaal, pas maar op dat de tvproductie maatschappijen er geen lucht van krijgen om het weer te commercialiseren.

  7. Goed verhaal, ik zou het maar doen. Horen we nog hoe het is afgelopen?

  8. Ik vind het heel origineel en verrassend!

  9. Uitkijken dat de Sint hem niet ‘vol’ doet.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: