Dec-01: Gouda De Rest

Ofwel verzamelspul, zoals ik deze fotopagina heb genoemd. ‘Toevallig’ hield ik nog wat foto’s over, zoals een stuk of 5 Stedin e-huisjes. De eerste foto die ik deze keer in Gouda nam was een geinig e-huisjes, naast een oud brugwachtershuisje die nog een stuk ouder is.

Bij de Mallegatsluis trof ik een veel groter e-huis aan en ook die zal op leeftijd zijn. Mogelijk vind ik daar nog iets over. Zag ook nog een peperbus-model, die ik eerder in Harderwijk zag. Zal dus redelijk nieuw zijn. Ik heb altijd begrepen dat dat een soort reclamezuilen zijn. Maar net als in Harderwijk geen reclame te bekennen.

Het e-huisje bij de Waag had ik 5 jaar geleden op de foto gezet. Staat er nog altijd. Verderop trof ik een mooie deur waar volgens de stickers en waarschuwingen een e-ruimte achter schuilgaat.

Ook vrij snel in het begin nam ik het straatnaambordje van de Speldenmakerssteeg op de foto. Een steegnaam die ik nog niet in andere steden heb gezien. In de steeg zelf stond informatie over deze steegnaam. Later nog een berg vreemde straatnamen op de foto gezet, sommige onbewust. Die moesten het allemaal wel doen zonder zo’n fraai infobordje. Enkhuizen zal nog altijd de kroon spannen met aparte straatnamen, maar Goude lijkt me inmiddels een goede 2e.

Bij de Volmolen trof ik een paar kleine etalages met mini-draaiorgels. Hier in Alkmaar stond er ook lang 1 voor een zijraam. In Steenwijk ben ik ook zoiets tegen gekomen en zelfs in een stalletje tijdens de Limmense Bloemendagen. Kan daar dus ook wel een een fotopagina van maken.

Onderweg trof ik ook een schattig watertorentje. Bij nazoeken blijkt er een flink grotere en oudere op zo’n 700 meter van de Mallegatsluis te staan. Bij de Mallegatsluis heb ik nog even die kant op gekeken en dacht dat het daar hoofdzakelijk bedrijven betrof. Heb ‘m dus gemist.

Op de Pottersbrug stond een mooie Morris Minor Traveller te wachten. Ik had alle tijd om dat ding goed op de foto te zetten. De inzittenden leken er geen bezwaar tegen te hebbenn. Ze stonden te wachten voor een verkeerslicht. Alle andere richtingen stonden ook stil. Fietsers en voetgangers kregen eveneens geen groen. Kortom waardeloos afgesteld. Bij de andere verkeerslichtsetjes was het niet veel beter. Als voetganger had ik er gelukkig weinig mee te maken.

Ik vond het wel jammer dat daar de zon niet door wilde breken. Neemt niet weg dat het een zeer bezienswaardige stad is.

Advertentie

Geplaatst op 2021-12-01, in PEN-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Er zitten een paar hele leuke exemplaren bij die trafohuisjes.

  2. Een dikke duim omhoog. Mooi.

  3. Mooie serie. Wel zonde van die mooie deur, maar ja die stickers mogen waarschijnlijk niet op een andere plek geplakt worden.
    De straatnamen zijn ook leuk.

  4. Ook zonder zon is het een mooie stad!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: