Dec-08: Zwerfkabouter

en hangschoenenvervolg.


Het is alweer wat maanden terug dat ik door De Hout liep en in de verte een zwerver op een bank zag liggen. Voor mij op een rare plek, zo langs een fietspad bij een populaire peuterspeeltuin. Maar ik kijk nergens van op. We hebben hier een nachtopvang in de buurt en sommigen vinden dat te duur of voelen zich daar niet thuis.

Gevolg is dat ik wel eens een tentje verscholen tussen de struiken in De Hout zie. Maar ook af en toe iemand die op een afgelegen bankje ligt. Vaak met daarnaast een flinke tas met spullen, die deels dienstdoen als hoofdkussen.

We hebben hier ook een hele tijd een man gehad die een vervallen bushokje gebruikte. Zat er netjes in op het busbankje met naast hem al z’n spullen. Las vooral boeken. Inmiddels is het 3 jaar geleden dat daar nog een bus langsreed.

Maar ja, zomaar op dat bankje gaan liggen is toch iets anders. De foto laat zien dat ik het mis had. Dichterbij gekomen herkende ik de entree-kabouter van het speeltuintje. Normaal staat ie dus rechtop aan de rechterkant van de foto. Inmiddels staat ie daar alweer een tijdje.

Mogelijk een geintje van iemand om dit ding op de bank te leggen. Kan ook zijn dat ie omgevallen was of van z’n voetstuk gebroken. Geen idee hoe die op z’n vaste standplaats bevestigd is. Moest wel om mezelf lachen dat ik er aanvankelijk een zwerver/dakloze in herkende.


Nu nog even het hangschoenenvervolg.
De laaste dagen heeft het hier constant geregend. Heb de man dan ook niet 1 keer gezien. Hij zit daar vaak met een thermoskan koffie en dat ga je niet met dit weer in je hoofdhalen. Ik had iets simpels bedacht met een chocoladeletter in pakpapier met daarbij een briefje; ‘Voor de eigenaar van deze schoen’ en dat in een doorzichtige plasticzak tegen de regen.

Kortom die letter heb ik uiteindelijk zelf maar opgegeten. Een dag leek het me wel aardig, maar toen was dat deel met linten afgezet door een groep bomenplanters. Idee was dus redelijk, de uitvoering waardeloos.

Advertentie

Geplaatst op 2021-12-08, in Alkmaar, Zwerfmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Jammer, het was een vreselijk goed idee

  2. Sommige van die zwervers zijn echt hardnekkig tot in de koude winter toe. Dat doet me denken dat we eens op een ijskoude ochtend om een uur of acht naar de hei vertrokken om te gaan hardlopen.. Onderweg kwamen we een man tegen liggend op een bankje bij een bushalte. Helaas overleden door dezelfde kou.

  3. Een teken aan de wand voor het schandelijke overheidsbeleid. We betalen die gasten zodat ze de zorg en de veiligheid voor ons regelen. In plaats daarvan bemoeien ze zich met volkeren en oorlogen elders.

  4. Jammer, het was zo’n goed idee.

  5. Jammer, het was zo’n aardig gebaar.

  6. Ik vind het een prachtig stilleven! Ik houd erg van kabouters, en deze vind ik echt enorm leuk.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: