Dec-14: Het miezert maar wat

Zag deze fraaie spotprent bij een twitteraar:


Helaas kon Noach destijds de eenhoorns niet overhalen om mee te gaan in zijn ark. Na wat zoeken vond ik dat deze spotprent van de Nieuw-Zeelander Evans is. Hij staat niet op zijn site of de sites van de kranten waarvoor hij tekent.

Sommige mensen laten zich makkelijker overtuigen en nemen bijvoorbeeld voorzorgsmaatregelen tegen de zeespiegelstijging.

Zo kwam ik in Alkmaar-Zuid een jonge vrouw tegen, die aanvankelijk op een parkeervak een bootje voor het huis had liggen. Sprak even met haar en ze vertelde dat ie naar achteren moest. Ik grapte nog ‘Door het huis?’ Was dus de bedoeling via een straatje en steeg achterom. Later zag ik ‘m achter. Daar staat ie nu al maanden te wachten op de zeespiegel stijging.

Ik loop ook regelmatig door een bungalow/landhuizenwijkje in Heiloo-Noord. Die hebben meer geld en pakken het duidelijk groter aan:

Zelfs midden in het Heilooërbos trof ik een noodboot:

Nog een setje nagekomen standby-bootjes in Alkmaar-Zuid/West en Heiloo:

Advertentie

Geplaatst op 2021-12-14, in Alkmaar, Klimatig, Overmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Wat een mop… ☻
  Maar de prent is een goeie.

 2. Die prent doe me een beetje denken aan Rutte met corona…

 3. Vertaaldingen op het internet werken niet op (spot)prenten zoals hierboven. Heb dus zelf maar een eenvoudige vertaling gemaakt voor de mensen die dat wensen. Klik daarvoor op de spotprent.

 4. Zou de boot op de laatste foto wachten op ijs om daar te gaan ijszeilen? Wonderlijk gezicht, zo’n gestrande boot in het bos.

 5. Je moet op de toekomst voorbereid zijn, is ons altijd voorgepreveld. Deze mensen nemen die woorden ter harte.
  Ik heb he – le – maal niets met boten. Ze kunnen mij gestolen worden.

 6. Die mensen zijn duidelijk goed voorbereid. De eerste foto met die boot die rechtop staat vind ik echt geweldig!

 7. Heb net dit bericht aangevuld met 6 bootjes die ik in de afgelopen weken vooral in voortuintjes zag liggen. Sommige liggen er al jaren, zoals de 5de van boven. De onderste is trouwens wat ouder. Die kwam ik tussen mijn foto’s tegen toen ik een andere foto zocht.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: