Dec-17: Broeikassen Alkmaar

Tot voor kort waren hier alleen broeikassen te vinden in Heerhugowaard-Noord (Altongebied) en een paar in de Schermer. Maar sinds enkele weken staan ze nu ook in de Alkmaarse Binnenstad.

Deze op de Platte Stenenbrug zag ik eerst:

Kort daarop verscheen dit handjevol minikasjes langs de Mient:

En als laatste werd dit lel op het Waagplein uit de grond gestampt:

De horeca of beter de reca wil op deze manier de nog wat inkomen genereren.

Naast dat ik het behoorlijk lelijk vind, snap ik het niet. Ik begrijp dat bij buitenzitten meer mag, maar dit is toch gewoon buiten binnenzitten? Kan je dan niet beter wat doen aan goede luchtverversing in de café’s en restaurants van de deelnemende uitbaters?

De laatste week meed ik dit deel van de binnenstad. Zo moeilijk is dat niet. Er zijn voldoende plekken waar ik leuker kan wandelen. Maar voor dit blogje ging ik vanmiddag even kijken of er gebruik van werd gemaakt. Ik liep er rond half 5. Verwacht ook niet dat mensen er in de ochtend gaan zitten. Punt is wel dat het om 5 uur moet sluiten. Toen dit broeikassenplan werd bedacht golden nog ruimere openingstijden.

Nu zag ik voor het eerst dat er zelfs mensen zaten in die kleine broeikasjes langs de Mient. In die dingen kan je geen 1,5 meter afstandhouden, dus mogen er alleen mensen uit 1 huishouden komen. Kan je dan niet beter thuisblijven en wat online bestellen? Zal allicht gezelliger zijn.

Zelf dacht ik ook dat mensen hier geen gebruik van gaan maken. Deels is dat zo. In de gasverwarmde buitenlucht voor de café’s, met direct zicht op deze ellende, zitten veel (20x) meer mensen dan in die 2 grote broeikassen.

Het was dus wel druk bij de horeca. Mensen hebben duidelijk de dag verschoven, om toch met elkaar een biertje te kunnen drinken. Ik vind dat vrij kinderachtig. Die tijd van 5 uur is niet bedacht om op een ander moment veel bijelkaar te zijn. Het is de bedoeling dat er beduidend minder contacten zijn om besmetting te voorkomen.

Een deel zal dat doen en blijft thuis. Maar een groot deel verschuift de dag, waardoor het aantal contacten totaal niet afneemt. Die zorgen er dan ook voor dat we langer ellende hebben van dit virus. We maken ons druk om zogenaamde wappies. Dat is nog maar een kleine minderheid. Het grootste deel dat hier zit is 2x ingeënt en noemt zichzelf geen wappie, maar aan het gedrag is het niet te merken.

Advertentie

Geplaatst op 2021-12-17, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

  1. Eten laten bezorgen en thuis eten lijkt me inderdaad leuker. Maar die kleine kasjes zijn leuk voor in de tuin, als ze straks weer verkocht worden.

  2. Vreselijk toch, maar ja er is wel vergunning voor afgegeven. Ik ben het met je eens wat betreft het verschuiven van de dag. Wat denk je zullen ze het afbreken als we toch een lockdown voor de kiezen krijgen.

  3. Straks gaan we met z’n allen weer met de kippen op stok, en in zo’n kippenhok laten we ons voeren… Waar moet dat heen.

  4. Je kritiek is terecht, maar het is de overheid die de ruimte geeft?

  5. Door corona krijgen mensen de meest wonderlijke ideeën. ☻ Houden we er toch nog iets nuttigs aan over.

  6. Nog even een aanvulling. Toevallig sprak ik iemand die een tijdje gewerkt heeft in de vergunningverlening. Bij de eerste vergunning wordt doorgaans zorgvuldig gekeken naar de mogelijke effecten. Maar als er eenmaal aan een bedrijf of persoon een vergunning is verleend, dan krijgen anderen voor iets vergelijkbaars redelijk makkelijk een vergunning. Kan je bijvoorbeeld vanwege eerlijke concurrentie ook niet zomaar tegenhouden.

  7. @Ferrara; Ik vermoed dat dit maanden blijft staan, ook als ze niet gebruikt mogen worden vanwege de lockdown. Afbreken kost ook geld en doen ze liever maar 1x.

  8. De beschikbare ruimte wordt maar volgebouwd.

  9. Die kleine kasjes vind ik wel iets knus hebben, maar inderdaad: als je daarin zit, zit je behoorlijk op elkaar. Dat lijkt me niet bepaald gezond. Inderdaad een wonderlijke ontwikkeling dit.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: