Jan-29: Tiny Houses?

Midden in de stad en in het park heeft de gemeente Alkmaar enkele tiny houses gerealiseerd, zoals deze bij de Grote Kerk. Een toplocaties op 2 meter boven de zeespiegel:


De bewoner is even niet thuis, maar zijn spullen en wagen staan er nog wel.

In het park staan 2 vergelijkbare ruimtes:

Aan de spullen te zien is het dezelfde bewoner. Dit is dus eigenlijk zijn buitenverblijf. De ruimte aan de overkant staat er al enkele jaren leeg. Eigenlijk best zonde.

Ik heb hem vaker gezien, hij leest veel. De man is ook erg rustig. Weet er niet van dat ie schreeuwt of dat ie voorbijgangers lastig valt. Of ie naar de nachtopvang gaat weet ik niet. Het kan zijn dat ie daar niet van houdt of dat ie het met corona te link vindt en dat ie zijn dagnacht-ritme heeft aangepast. Bij kouder weer kan je beter overdag rusten en in de nacht in beweging blijven.

De man ziet er verzorgd uit. Heb nog niet meegemaakt dat stadswachten of de politie hem lastig vielen. Mogelijk verkast ie regelmatig om dat te voorkomen. Zo ver ik kan herinneren zie ik hem al zeker een halfjaar regelmatig in een van deze optrekjes soms zie ik hem een aantal weken niet. Mogelijk heeft ie nog meer van dergelijke verblijven, die zich niet in m’n wandelgebied bevinden.

Het mag duideliijk zijn dat Connexxion een aantal haltes al enkele jaren niet meer gebruikt. De verhoogde haltes zijn er nog en bij een aantal zijn er nog bushokjes waar je kan schuilen tegen de regen.

Advertentie

Geplaatst op 2022-01-29, in Alkmaar, Woonmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Je hoopt dat ze housjes nooit afbreken.

 2. Het lijken me ook nog vrij luxe onderkomens.

 3. @Sjoerd: Ze mankeren niets. Zelf denk ik dat ze blijven staan vanwege de reclames die nog steeds ververts worden.

 4. Ze leveren aan reclame al voldoende op om in de woningbehoefte van de sociaal behoeftigen te kunnen voorzien. Is reclame tenminste nog ergens goed voor.

 5. Geloof het of niet, ik had al een blogje over deze huisvesting verwacht. Ik fietste gisteren door De Hout en zag de spullen liggen in het bushokje en dacht Ximaar gaat hier vast een keer over schrijven. De renovatie van Westerlicht is toch klaar? Ik dacht dat het ziekenhuis het gebouw al in gebruik had genomen voor de administratieve afdelingen en opleidingen.

 6. Nog even en ze gaan hem met een verdovingspijl neerleggen en chippen, zodat ze zijn route door de stad kunnen volgen en bestuderen, zoals ze met de grote zoogdieren in de natuurreservaten in Afrika doen.

 7. @Ferrara: Ik bedoelde het lege bushokje dat aan de overzijde van de weg staat. ;-) De administratie van het ziekenhuis werkt idd alweer een jaartje in het gebouw daarachter.

 8. Ah ja stom, nu zie ik het ook.

 9. Hahaha – maar waarschijnlijk een tragische achtergrond.

 10. Toch vind ik het heel erg om te zien dat er mensen zijn die zo leven. Of ze het nu zelf kiezen of niet. Soms als ik lekker warm en veilig in mijn bedje lig denk ik wel eens aan die mensen. Of, wanneer en hoe zouden die mensen een moment hebben dat ze blij zijn met het leven? Volgens mij is het voor hen alleen maar een struggle om te overleven, maar waarvoor?

 11. @Hanscke: Mee eens. Zo ver ik weet is hier voldoende opvang. Wel is er een probleem met doorstroming, maar dat gaat vaak niet om deze mensen. Op het bushokje bij de Grote Kerk staan een stuk of 3 bewakingscamera’s van de gemeente gericht. Zij weten van deze meneer. Mogelijk gaat ie ook gewoon naar de nachtopvang. Ik loop nooit rond die tijd buiten om dat te zien. Ik heb wel eens iemand gemeldt die zich achter een dikke boom had verschanst en daar niet weg wilde omdat ze er teveel spullen had. Punt was dat ik bij haar bang was voor haar gezondheid. Bij deze man heb ik die angst niet.

 12. Vooral dat er aan de overkant dan gewoon een ruimte leeg staat vind ik schrijnend….

 13. @Nicole: Ik bedoelde niet het stenen gebouw, daar zit een kantoor in van het ziekenhuis. Maar direct aan de overzijde staat nog zo’n leeg en verlaten bushokje.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: